Politicienii spun că le-a plăcut printre oameni

de | 08/11/2019 | Local, Politică

Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidențiale se încheie sâmbătă dimineață, la ora 7.00. Pe ultima sută de metri, politicienii erau mai toți implicați în activități de promovare a candidatului preferat. Iar dacă cei mai mulți dintre noi am considerat această campanie electorală anostă și lipsită de o dezbatere reală, politicienii par să fie de altă părere. 

Dan Manoliu
senatorul Dan Manoliu

Senator Dan Manoliu, președinte PSD Roman: 

Din punct de vedere al interacțiunii cu cetățenii a fost o campanie electorală elegantă, oamenii au răspuns pozitiv, au interacționat cu noi și ne-au ascultat. Din punct de vedere politic s-a întâmplat ceea ce preconizam și ne așteptam: au fost atacuri și minciuni, noul guvern a început cu promisiuni false. Cred că ne așteaptă, dacă nu tăieri, cel puțin o stagnare a salariilor, pensiilor sau a evoluției economice. Sunt încrezător că vom obține rezultate mai bune decât la alegerile europarlamentare din mai, acum oamenii au fost mai interesați să afle care sunt proiectele Viorică Dăncilă pentru cea mai înaltă funcție în stat. Eu zic că în turul doi vom avea confruntare Dăncilă – Iohannis. 

video deputatul leoreanu a votat
deputatul Laurențiu Leoreanu

Deputat Laurențiu Leoreanu, președinte PNL Roman, vicepreședinte PNL: 

A fost o campanie intensă, am avut activitate în fiecare cartier și în fiecare comună. Le-am explicat oamenilor fiecare proiect, am argumentat. Eu sunt convins că va fi un rezultat frumos la Roman și în Neamț, oamenii au fost foarte ok. Chiar și cei care la început se îndoiau sau cei care au avut în plan să voteze cu Barna, au spus că îi vor da un vot lui Iohannis; mai ales după cele aflate despre Dan Barna, unii au fost extrem de dezamăgiți. Cred că la acest prin tur va conta foarte mult infrastructura din teritoriu și aici Dăncilă are un plus, PSD este un partid cu o puternică strucutră. Dar, dacă ar fi să facem un clasament valoric al candidaților care să se lupte cu președintele Iohannis în turul doi, ar fi Barna, Diaconu și apoi Dăncilă. În fața celor trei l-aș pune pe Paleologu, dar el nu este susținut de un partid sau de o alianță puternice.

Radu Samson, președinte USR Roman:

Ionut Corbu Radu Samson
în stânga, Ionuț Corbu (PLUS); în dreapta, Radu Samson (USR)

Ceea ce m-a bucurat a fost faptul că nu mai suntem percepuți ca două partide diferite. Electoratul romașcan pare a fi cumva împărțit între impatizanții puterii locale și cei care vos schimbare de la președinte în jos. Dar eu cred că la finalul zilei, la Roman și în Neamț se va vedea că cetățenii sunt pregătiți să dea o palmă vechii clase politice. Consider că Dan Barna are prima șansă de a intra în turul doi, mai ales că este singurul candidat la președinție care a vizitat Romanul în această campanie electorală. 

Ionuț Corbu, membru Biroul Județean PLUS, coordonator campanie pe Neamț:

M-a bucurat faptul că oamenii sunt dispuși să asculte proiecte argumentate și nu mai generalizează atât de mult ca înainte. Această atitudine mi-a dat incredere că se poate schimba ceva la poporul român, că oamenii pot face diferența între idei, proiecte și manipulare. Un alt lucru îmbucurător pe care l-am observat în mediul rural este faptul că oamenii nu mai sunt atât de mult sub monopolul primarului. Probabil că este și datorită influenței celor din familie, care sunt plecați în străinătate și care vin cu alte idei acasă. Eu am încredere că turul doi va fi între Barna și Iohannis, oamenii ne-au văzut pe noi, cei care le-am bătut la porți, cei care i-am ascultat, cei care îi înțelegem cu adevărat. Și sunt sigur că vor alege înțelept.”

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.