DGA vrea dezbateri publice pentru a discuta despre corupție

de | 13/11/2019 | Justiție, Național

Direcția Generală Anticorupție (DGA) vrea întâlniri cu cetățeni și personal al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a discuta despre prevenirea și combaterea corupției. Totul se întâmplă în cadrul campaniei Tu poți face lumină, ce are ca scop promovarea și dezvoltarea unui comportament integru în rândul personalului MAI și al cetățenilor prin conștientizarea consecințelor faptelor de corupție și a modalității de semnalare a acestora, prin prisma atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptată.

Obiectivele campaniei ating aspecte referitoare la obligațiile care derivă din calitate de funcționar public, atitudinea în fața unor posibile fapte de corupție, conștientizarea cetățenilor despre necesitatea semnalării faptelor de corupție despre care iau cunoștință prin apelarea Call Center Anticorupție 0800 806 806.

Astfel, în cadrul aceste campanii de prevenire a corupției vor fi organizate întâlniri cu tematica integrității (dezbateri publice, mese rotunde cu reprezentanți ai administrației publice locale și ONG-uri), distribuire și panotaj a afișelor realizate în acest sens în instituțiile M.A.I., distribuire de flayere și pliante cu caracter informativ, mediatizarea globală a tuturor acestor elemente printr-un film de scurt metraj în care este descris modul de funcționare a sistemului call center anticorupție.

Unul dintre cazurile care acum se află în faza de cercetare și care a fost sesizat autorităților printr-un apel la Call Center Anticorupție 0800 806 806 este cel în care dr. Abdalla Abu-Alika, șeful Secției de Ortopedie din cadrul Spitalului Roman, a fost a fost acuzat de luare de mită. Medicul a declarat că este nevinovat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.