Un apel la numărul de urgență 112, făcut duminică după-amiază, a tulburat liniștea turului II al alegerilor prezidențiale în comuna Pâncești. Oamenii legii au fost chemați din cauza unor cereri pentru urna mobilă. Conform sesizării, două femei s-ar fi trezit că în numele lor au fost semnate cereri prin care se solicita votul cu urna mobilă, dar fără ca acestea să fi semnat, cu adevărat, documentele. Din sesizare mai reiese că actele de identitate ar fi fost înmânate unei terțe persoane, care le-ar fi spus că are nevoie de copii ale documentelor pentru a rezolva anumite dosare de beneficii sociale.
Situația a fost sesizată de un tânăr, membru al unui partid politic.
La secția de votare din Pâncesti a sosit un echipaj de poliție pe motiv că au fost sunați deoarece cineva a luat buletinele unor doamne in vârstă din satul Tălpălăi și au făcut cerere pentru urna mobilă. Sunt presupuneri că au falsificat semnăturile.
Marian Tănase
Primarul comunei are o altă versiune și spune că totul a fost o neînțelegere și o exagerare din partea unui vecin.
A fost o sesizare la 112 că fata sau băiatul unei bătrâne a semnat cererea prin care s-a solicitat urna mobilă, în locul mamei. Cererile trebuiau depuse până aseară, la ora 20.00, la secția de votare, cu documente de la medic. Au fost depuse în total 9 solicitări. Într-unul dintre cazuri, un vecin ar fi sunat la 112. Poliția a început verificările înainte de vot. Cred că neînțelegerea se va clarifica cât de curând, din ce știu eu, toate persoanele au votat la domiciliu.
Augustin Holmanu, primarul comunei Pâncești
Oamenii legii au întocmit un dosar penal in rem (împotriva faptei) pentru comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri oficiale și continuă cercetările.
0 Comentarii