Prefectul: “Vom face Comitet pentru Situații de Urgență la Roman pe criza apei”

de | 19/12/2019 | Local, Social

Prezent la Roman,  la inaugurarea noului sediu al Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, prefectul George Lazăr a declarat că va face la Roman o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț pentru a lua măsuri prin care să se rezolva problema furnizării apei potabile în oraș. 

Vom convoca o ședință CJSU la Roman pentru a identifica soluții. Soluția probabil că și costă, dar noi plătim; și nu plătim o apă ieftină în Roman. Pe soluția tehnică identificată, care va fi aprobată prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, se va trimite documentație la minister cu propunere de a deveni proiect de hotărâre de Guvern prin care să se aloce fonduri pentru a se face investiția, iar problema să fie rezolvată. 

George Lazăr, prefectul județului Neamț

George Lazăr a precizat că ApaServ ar fi trebuit să investească în puțuri și rețelele de apă și canalizare de mai mulți ani, pentru a se evita o astfel de situație și că Primăria Roman nu are nicio responsabilitate directă în acest caz.

Dacă ApaServ, de ani de zile, nu vrea să investească în sistemul de apă și canal din Roman, dacă ApaServ și Consiliul Județean – care e acționarul majoritar – nu vor să facă investiții care să ducă la o soluție tehnică optimă prin care să se asigure apă curentă populației în regim de 24 de ore, cu o presiune normală, asta nu înseamnă că vinovații trebuie căutați în altă parte. Știu și eu, că trăiesc în Roman, mulți prieteni, colegi, rude îmi spun: “Primăria nu se implică”. Primăria se implică, dar ce să facă Primăria dacă nu are autoritate juridică în Pildești? Iar compania de apă nu este a Primăriei, e a Consiliului Județean. Dacă pe Consiliul Județean îl interesează mai multe ce se întâmplă la Târgu Neamț decât la Roman, merge pe un câmp și face două poze și titrează mare în presă că a rezolvat problema apei, ne lasă rece. Vrem mai mult fapte decât poze. Au promis că se rezolvă problema apei, au rămas vorbe. Este o situație foarte proastă să rămâni fără apă, mai ales în perioada sărbătorilor. 

George Lazăr, prefectul județului Neamț

Reamintim că pe 28 noiembrie, președintele CJ Neamț, prefectul de atunci, dar și alți șefi de instituții județene au vizitat stația de captare de la Pildești-Simionești și au concluzionat că lucrările care erau deja făcute și cele care urmau a se realiza ar trebui să rezolve problema apei în aproximativ două săptămâni.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.