Se caută soluții pentru punct de lucru la Roman al Serviciului de permise și înmatriculări. Digitalizarea mai așteaptă

de | 06/01/2020 | Economic, Local

George Lazăr, prefectul județului, a afirmat că face demersuri pentru ca Serviciul de eliberare permise și înmatriculări auto să aibă un punct de lucru și la Roman. Lazăr a precizat că, datorită solicitărilor numeroase, este nevoie și de permanentizarea activității la punctul de lucru de eliberare a pașapoartelor. 

Încercăm, e nevoie și de aprobare bugetară de la Ministerul Afacerilor Interne, dar încercăm să aducem pe această zonă, a celor două deconcentrate care sunt în subordinea directă a Prefecturii, puncte de lucru la Roman sau să extindem programul. Serviciul de eliberare pașapoarte are o zi de lucru la Roman, dar poate reușim să permanentizăm activitatea acestui compartiment. De asemenea, încercăm să facem la Roman un punct de lucru al Serviciului de eliberări permise și înmatriculări auto. E o insistență pe care domnul primar Micu o are, e legitimă, e corectă și e fix în interesul cetățenilor și al romașcanilor. 

George Lazăr, prefectul județului Neamț

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a adăugat că se caută atât soluția legală, cât și alocarea bugetară, dar că „are păcat ar fi să nu încercăm, pentru că Romanul e un oraș înfloritor azi, lucrurile sunt în mișcare, sunt în dezvoltare.” De asemenea, se vor continua demersurile pentru înființarea unui punct vamal.

În ceea ce privește digitalizarea, care ar rezolva problema deplasării cetățenilor la sedii ale instituțiilor publice, prefectul a spus că este important să existe și birouri fizice, sunt cetățeni care nu se descurcă cu aplicațiile pe internet.

Pe de altă parte, primarul Lucian Micu a recunoscut că mai degrabă autoritățile locale sunt preocupate de digitalizare.

La nivel guvernamental a existat o reticență foarte mare în ceea ce privește acest subiect. Sunt instituții centrale care nu recunosc documentele cu semnătură electronicâ, emise de alte instituții publice. Dar acesta este viitorul.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman


Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.