La cât s-au ridicat anul trecut investițiile în Roman

de | 07/01/2020 | Administrație, Economic, Local

La prima conferință de presă a anului 2020, primarul Lucian Micu a anunțat pentru următoarele 12 luni investiții de aproximativ 10 milioane de euro în oraș. Conform edilului, suma ar fi mai mare decât în 2019, an în care s-au investit în infrastructură în jur de 7 milioane de euro.

7.000.000 de euro au intrat în investiții directe, în municipiul Roman; în condițiile în care în perioadele bune, să spunem, investițiile erau în jur de 2,5 milioane sau 3,5 milioane de euro și asta în condițiile în care știți foarte bine că bugetul Romanului a fost destul de mic, vitregit de măsurile guvernamentale care au fost luate în ultimii doi ani. Dar faptul că am reușit un asemenea ritm ne bucură și ne motivează mai ales că avem în față un an 2020 în care estimăm că investițiile care vor intra direct în infrastructura Romanului vor depăși 10.000.000 de euro. Este o sumă care se va vedea prin creșterea calității vieții la nivelul municipiului Roman. 

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Din banii investiți în municipiu anul trecut, doar 20% au reprezentat fonduri europene. Completarea a venit din fonduri guvernamentale (pentru canalizarea din cartierul Petru Rareș – până în 500.000 euro), din împrumut și din fonduri proprii. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.