Primăria începe consultările pentru buget

de | 08/01/2020 | Administrație, Local

Primarul Romanului a anunțat că va începe, în curând, consultările cu reprezentanți ai diferitor categorii sociale din municipiu, înainte ca bugetul local să fie aprobat de consilieri. Practica a fost moștenită de la fostul primar și întâlnirile sunt deschise tuturor celor care consideră că pot veni cu idei pentru cheltuirea banilor comunităților.

Vom începe să construim bugetul nostru în funcție de ceea  ce s-a aprobat. Vom demara în perioada următoare și procedura dezbaterilor, așa cum v-am obișnuit, a dezbaterilor publice cu diferite categorii socio-profesionale. Astfel încât și în acest an bugetul să fie cât mai ancorat la realitate, în funcție și de necesitățile reale ale dezvoltăii municipiului Roman.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Primarul a adăugat că anul acesta dorește alocări mai mari pentru bugetarea participativă și pentru ONG-uri. La ONG-uri este vorba despre o reportare de sume, fiindcă în 2019 consilierii au aprobat un regulament care s-a dovedit a avea multe probleme de aplicabilitate, astfel că întreaga procedură a fost suspendată.

Vom continua cu alocarea sumei și pentru bugetarea participativă, este un proiect care a început să prindă la Roman. Așa cum ați văzut, primul proiect de realizare a acelor totemuri, a fost realizat anul trecut și a fost dat în folosință. Dacă vom avea resursele financiare necesare, mi-aș dori să dublăm suma participativă; mai multe proiecte să primească mai multă finanțare prin această procedură, astfel încât de la an la an acestă sumă și această implicare cetățenilor în viața comunității să crească.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.