Proiectul pentru Casa Celibidache așteaptă de trei luni să fie trimis la Ministerul Dezvoltării. Distanța între instituții: 500 metri

de | 28/01/2020 | Administrație, Național

Între sediul Companiei Naționale de Investiții (CNI) și cel al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) este o distanță de 500 de metri, adică maxim șapte minute de mers pe jos. Cu toate acestea, proiectul privind Casa Celibidache nu a ajuns nici acum la Ministerul Lucrărilor Publice, deși avizul favorabil al consiliului tehnico-economic al CNI a fost dat în urmă cu trei luni. 

O confirmă chiar CNI, într-un răspuns pentru inRoman.ro: “documentația (…) urmează să fie transmisă la MLPDA în vederea avizării.” În luna octombrie 2019, primarul Micu spera ca proiectul să ajungă în atenția ministrului Dezvoltării “într-o săptămână”. În lumea exagerat de birocratică a instituțiilor centrale ale statului român, noțiunea “o săptămână” pare să aibă, însă, cu totul alt înțeles. 

În urmă cu câteva zile, deputatul Leoreanu afirma că s-a întâlnit cu ministrul Ion Ștefan și că a identificat soluții pentru “deblocarea” proiectului. Având în vedere situația, deblocarea proiectului poate însemna absolut orice; inclusiv că a găsit pe cineva să facă cei 500 de metri cu dosarul în mașină, pentru ca proiectul să ajungă la minister. Cert este că singurul orizont de timp anunțat a fost “anul acesta” – pentru semnarea contractului de finanțare. 

Ce urmează după ce dosarul va ajunge de la CNI la MLPDA: un aviz al Comisiei Tehnico-Economice a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Odată aprobați indicatorii tehnico-economici, se emite un ordin de ministru, se încheie un protocol de predare-primire între beneficiar (CJ Neamț), CNI și MLPDA, apoi se predă amplasamentul către CNI, se demarează procedura de licitație publică pentru proiectare și execuție. 

Durata de execuție este de 30 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea investiției se ridică la 7.300.000 lei cu TVA, iar CJ Neamț va participa cu 520.000 lei TVA inclus. 

distanța între CNI și Ministerul Lucrărilor Publice poate fi parcursă pe jos în câteva minute

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.