Monitorizare înRoman.ro: Deputatul Leoreanu susține acordarea de vouchere pentru ca părinții să angajeze bone

de | 03/02/2020 | Județean, Monitorizare parlamentari, Politică

Județul Neamț are 11 parlamentari: trei senatori și opt deputați. În Senatul României sunt Emilia Arcan (PSD), Dan Manoliu (PSD) și Eugen Țapu Nazare (PNL). În Camera Deputaților nemțenii sunt reprezentați de: Dănuț Andrușcă (PSD), Iulian Bulai (USR), Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (PNL), Neculai Iftimie (PSD), Laurențiu-Dan Leoreanu (PNL), Alexandru Rotaru (PSD), Viorel Stan (PSD), Ciprian-Constantin Șerban (PSD).
Ce au făcut aceștia în sesiunea parlamentară septembrie – decembrie 2019? înRoman.ro continuă analiza bazată pe cifre oficiale a activității fiecărui parlamentar din județ. 

Laurențiu-Dan Leoreanu, deputat PNL, este chestor al Camerei Deputaților și membru în Comisia pentru administrare publică și amenajarea teritoriu. Este vicepreședinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru eleborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală. De asemenea, face parte din Delegaţia permanentă a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est și din grupurile de prietenie cu Singapore, Uzbekistan, Islanda și Congo.

Activitatea deputatului Laurențiu Leoreanu în sesiunea parlamentară septembrie – decembrie 2019:

  • 10 luări de cuvânt (inclusiv cele din Biroul Permanent);
  • 4 interpelări/ întrebări;
  • are 11 propuneri legislative;
  • a susținut 1 moțiune;
  • a votat de 230 de ori (vezi aici cum a votat de fiecare dată);
  • raportat la evidența votului electronic (voturi totale vs. voturi la care a participat), deputatul a avut o prezență de peste 80%.

Deputatul Leoreanu a interpelat miniștri cu privire la criteriile de eligibilitate a proiectelor depuse pentru a primi finanțare din Fondul de Dezvoltare și Investiții, autostrada A8, calcularea pensiilor pentru foști angajați ai Arcelor Mittal. Printre inițiativele legislative susținute de chestorul Camerei Deputaților se numără și una privind acordarea de vouchere de 150 de euro/lună părinților care au nevoie de o bonă, dar și o inițiativă privind scutirea de la plata impozitului pe venit a firmelor cu minim 30 de angajați care folosesc banii pentru construirea sau întreținerea unor creșe, O altă iniţiativă legislativă impune Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară – forul de conducere al instituţiei – obligaţia de a prezenta Parlamentului – anual – un raport de activitate, măsură menită pentru a aduce un plus de transparenţă decizională în activitatea instituției. În cazul în care raportul este respins de Parlament, conducerea ASF este automat demisă, în bloc, ca formă de asumare a eşecului de management. De asemenea, propunerea legislativă impune studii superioare de specialitate, în domeniul financiar, pentru membrii Consiliului ASF.

Pe 19 septembrie, de la tribuna Parlamentului, îl întrebam pe ministrul PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc, când încep lucrările la autostrada Iași- Tg.Mureș. Trecuse aproape un an de la promulgarea legii. Guvernarea PSD a tratat regiunea Moldovei cu dispreț total. Pe 4 decembrie, promisiuni făcute de mine în campania electorală au devenit fapte! În plenul Camerei Deputaților au fost votate o serie de legi care vizează bunăstarea și siguranța românilor: a fost abrogată Legea recursul compensatoriu, a fost eliminată și supra-impozitarea muncii part-time, s-a eliminat și supra-acciza la combustibili. Pe 5 decembrie, în urma rectificării bugetare, sumele alocate pentru decontarea concediilor medicale şi a indemnizaţiilor de asigurări sociale au fost suplimentate cu 1,2 miliarde de lei. Existau concedii medicale nedecontate chiar și de 11 luni și care îi puneau pe angajatori într-o situație foarte dificilă, independent de dorința lor. Aceste deficiențe le- am semnalat miniștrilor din Guvernul Orban. Am promis, am făcut!

deputat Laurențiu-Dan Leoreanu, chestor al Camerei Deputaților

Declarațiile de avere și interese ale lui Laurențiu Leoreanu:

  • 4 terenuri intravilane în Roman (2), Tarcău și Ruginoasa;
  • 2 case în Roman;
  • 1 casă de vacanță în Tarcău;
  • 1 autoturism Toyota Auris fabricat în anul 2014;
  • bijuterii în valoare de 18.000 de euro;
  • 1 depozit bancar de 30.000 dolari;
  • 1 cont cu 20.000 lei;
  • 2 credite care cumulează aproximativ 100.000 lei, scadente în 2018 și 2019;
  • a donat un apartament din Iași unuia din fiii săi și a vândut o mașină;
  • președinte ala Asociației de Dezvoltare intercomunitară „Roman Metropolitan”;
  • membru al Societății de Științe Matematice;
  • vicepreședinte PNL.

Cât ne costă pe noi, cetățenii, prezența lui Laurențiu Leoreanu în Camera Deputaților?

Indemnizația netă a parlamentarului a fost, în luna noiembrie 2019, de 12.776 lei. La indemnizație se adaugă o diurnă și decontarea cheltuielilor cu transportul și cazarea.

Cabinetul parlamentar din teritoriu se află în Roman, str. Ştefan cel Mare, nr. 212 (sediul PNL Roman).

Raportul de activitate al deputatului Laurențiu Leoreanu pentru tot anul 2019 a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă și poate fi consultat mai jos.

VEZI ȘI: 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

10 Comentarii

  1. Rosu Irina

    Copilul crește și se dezvolta frumos în prezența părinților, NU A UNEI BONE.
    Vă rog să regândiți problema.

    Răspuns
    • Ion

      gargara intrata in obisnuit

      Răspuns
  2. Bogdan Simon

    A început să plătească prea multe reclame laudative…
    ????????????

    Răspuns
  3. vacariu

    A inceput campania electorala pro-….leoreanu !!!…Banii aceia puteti sa-i folositi pentru dotarea scolilor si spitalelor ….!….Pentru realizarea unei retele performante pentru distributia apei ….!…Pentru orice altceva ,numai pentru MITA ELECTORALA NU….!!!….Parintii sa-si creasca copiii,nu strainii….!….Care nu sunt in stare….sa nu faca copii….!

    Răspuns
  4. Creatza Amalia

    Apa cand va fi stabila????? Venim de la servici la.9 si trebuie sa stam.sa spalam haine ca la 11 se ia apa si a doua zi cand e de treaba nu este apa de la 8 vrem.rezolvarea acestei probleme nu bone despre bone degeaba vouchere ca nu mai sunt oameni de incredere cum.erau o data nu mai.stiii pe cn sa aduci in casa ta

    Răspuns
  5. Butnaru Alexandru

    Bravo lui, a avut numai inițiative și interpelări. Ceva concret, ioc.De averea adunată nu ma mir pt.ca s-a pdemonstrat deja că un profesor din meditații poate realiza în câțiva ani ceea ce altii nu pot într-o viață de muncă cinstită. Există o singură condiție: să fie și primar într-o localitate.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.