Până la alegeri, majoritatea în CJ va fi dată de PMP și ALDE

de | 06/02/2020 | Politică, Județean

PSD a rămas cu 13 consilieri județeni (din 17, câți erau la început de mandat) după ce și Eduard Corduneanu părăsește legislativul județean înainte de termen. Găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate pentru că a fost șef al Agenției pentru Protecția Mediului Neamț și, în același timp, candidat al PSD pentru Consiliul Județean, Corduneanu a pierdut definitiv procesul cu ANI la începutul acestui an. Prefectul George Lazăr a semnat ordinul de încetare a mandatului săptămâna aceasta.

Prin urmare, PSD rămâne cu 13 consilieri județeni, PNL are 14 consilieri, iar balanța se va înclina în funcție de votul celor doi reprezentanți ALDE (vicepreședintele Ion Asaftei și consilierul Iulian Luca), respectiv al celor de la PMP (vicepreședintele Laurențiu Dulamă și consilierul Cristian Ungurianu).

PSD a terminat lista de supleanți pe la jumătatea mandatului; pe de o parte din cauza numărului mare de candidați pentru funcția de primar care au câștigat alegerile în localitățile lor; pe de altă parte, din cauza unor situații de incompatibilitate (Dan Vasile Constantin, Eduard Corduneanu, Vasile Nica) sau chiar penale (Vasile Baciu).

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.