Încep lucrările la Spitalul de Psihiatrie. De la semnarea contractului de finanțare au trecut 20 de luni

de | 19/02/2020 | Sănătate, Economic, Local

Lucrările de reabilitare termică a Spitalului de Psihiatrie din Roman vor deveni realitate, având în vedere că săptămâna aceasta a fost predat amplasamentul și dat ordinul de începere a lucrărilor.

Este un proiect pe fonduri europene  în valoare de 7 .125.766 de lei din care valoarea totală a lucrărilor este de 6.340.086 lei. Ce presupune această lucrare? Anveloparea termică a clădirii, schimbarea tâmplăriei,schimbarea instalațiilor, schimbarea panourilor solare, extinderea pentru montarea unui lift ceea ce înseamnă că în următoarea perioadă la Spitalul de Psihiatrie ,,Sfântul Nicolae” din Roman vom avea un șantier și toți beneficiarii  de aici care sunt în număr de 130 și 106 salariați vor avea o perioadă de disconfort, însă nu putem să facem altfel și am speranța și încrederea că firma care a câștigat licitația va respecta termenul de execuție și calitatea lucrărilor. 

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț

Contractul de finanțare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a fost semnat, însă, în urmă cu aproape doi ani: pe 19 iunie 2018. Motivele invocate pentru durata mare de timp de de la semnarea contractului și până la începerea efectivă a lucrărilor sunt aceleași: procedurile privind licitațiile publice sunt complicate.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.