Cazul Cheile Bicazului: s-a stabilit un nou termen

de | 20/02/2020 | Județean

Astăzi, 19 februarie, la Curtea de Apel Ploiești, a avut loc un nou termen în procesul în care județul Harghita revendică Cheile Bicazului, caz în care județul Neamț a pierdut în instanța de fond. La proces au fost prezenți și prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, însoțit  de primarul comunei Bicaz Chei, Gheorghiță Oniga, și de Simion Stâncel, director al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Neamț.

Instanța a stabilit un nou termen în data de 27 februarie, George Lazăr declarând că va fi prezent la toate termenle pentru a apăra interesele județului.

George Lazar la instanta din Ploiesti impreuna cu Gheorghita Oniga si Simion Stancel
George Lazăr la instanța din Ploiești împreună cu Gheorghiță Oniga și Simion Stâncel

Am speranța și încrederea că facem eforturile potrivite și ne batem pentru interesele județului Neamț printr-o apărare calificată. Este o inițiativă de a apăra cu toate forțele interesele județului nostru. În acest moment ne luptăm pentru patrimoniul județului Neamț, Cheile Bicazului sunt cunoscute în toată țara și reprezintă un simbol turistic al acestui județ, în mod evident nu ne dorim să pierdem această zonă. Următorul termen va avea loc pe data de 27 februarie a.c, moment în care părțile vor lua act de conluziile prin care se invocă excepții de către comuna Bicaz Chei. Tot astăzi s-a pronunțat în instanță și s-a respins cererea de intervenție făcută de către Asociația Drepturilor Omului și Solidarității Sociale, rămânând în continuare în administrarea probatoriului cu înscrisuri. Cred într-o soluție corectă pentru județul Neamț, și am mari speranțe că prin implicarea mea în calitate de prefect, va duce spre o justă soluționare.

George Lazăr, prefectul județului Neamț

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și susținător al autonomiei ținutului secuiesc, declarase, după decizia instanței de fond, că „Județul Neamț a anexat Cheile Bicazului”. Județul Hargita are deschise procese și cu județele Bacău, Mureș și Covasna.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

1 Comentariu

  1. Nicolaie Marian Samson

    Ar trebui TOT JUDETUL sa mearga la proces….mai multa informatie la tv ziare este de INTERES NATIONAL…
    Nustiu de ce altii ne decid DESTINUL …de CE populatia Neamt nu se implica …pfff

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.