Profesorii, instruiți de polițiști

de | 21/02/2020 | Județean, Educație

Mai mulți profesori au învățat vineri, 21 februarie, cum să identifice dacă un elev consumă droguri și cum să procedeze când identifică unul, într-o activitate „Mai Pregătiți pentru viață” desfășurată de Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Neamț în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț și Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Neamț. Proiectul este destinat creşterii gradului de informare, educare şi conştientizare a elevilor pentru prevenirea consumului de droguri, a delicvenței juvenile și a victimizării minorilor.

Proiectul de prevenire a consumului de droguri în şcoli și a delicvenței juvenile se adresează elevilor din clasele a IX-a, profesorilor acestora și părinților, toți fiind informați asupra riscurilor cărora se supun consumatorii de droguri, atât legale cât și de sănătate. Proiectul cuprinde activități ce se desfășoară în tot județul, activitatea de informare și instruire a profesorilor având loc, vineri, în sala de festivități a Colegiului Tehnic Petru Poni.

Mai Pregatiti pentru viata DSC6885

Specialiștii de la IPJ Neamț și Agenția Națională Antidrog au ales să se adreseze elevilor de clasa a IX-a, pentru că acesta pare a fi momentul în care adolescenții întâlnesc cele mai multe provocări – intră în grupuri noi de prieteni, încep să experimenteze o mai mare libertate și sunt mai vulnerabili. Profesorii au o importanță crucială în această etapă, ei putând fi primii care pot depista semnele consumului de droguri sau alcool la un adolescent sau tendința spre activități infracționale.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.