Violența domestică: încă un agresor trimis după gratii

de | 21/02/2020 | Local, Social

Oamenii legii sfătuiesc victimele violenței domestice să apleze la autorități atunci când situația o cere. În ultimele luni, mai mulți agresori au fost reținuți de polițiști și o parte au rămas în arest preventiv, după ce au încălcat ordine de protecție emise judecători.

Este și cazul unui bărbat de 40 de ani din Roman, care a fost reținut de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman, după ce acesta a încălcat obligațiile ce i-au fost impuse printr-un ordin de protecție.

Conform probatoriului administrat, în cursul lunii februarie, bărbatul ar fi încălcat, în mod repetat, obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de Judecătoria Roman, apropiindu-se fără drept de autoturismul sau de locuința soției sale de 32 de ani. De asemenea, cel în cauză i-ar fi adresat acesteia cuvinte jignitoare și amenințări cu acte de violență, creându-i astfel o stare de temere.

În urma documentării activității infracționale, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor nerespectarea hotărârii judecătorești (trei acte materiale), amenințare și hărțuire, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamț.

Dacă magistrații vor considera că faptele sale sunt grave, acesta va petrece următoarele 30 de zile după gratii, în arest preventiv.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.