Monitorizare inRoman.ro: Deputatul Stan vrea pedepse mai mari pentru traficul de droguri

de | 21/02/2020 | Monitorizare parlamentari, Județean, Politică

Județul Neamț are 11 parlamentari: trei senatori și opt deputați. În Senatul României sunt Emilia Arcan (PSD), Dan Manoliu (PSD) și Eugen Țapu Nazare (PNL). În Camera Deputaților nemțenii sunt reprezentați de: Dănuț Andrușcă (PSD), Iulian Bulai (USR), Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (PNL), Neculai Iftimie (independent), Laurențiu-Dan Leoreanu (PNL), Alexandru Rotaru (PSD), Viorel Stan (PSD), Ciprian-Constantin Șerban (PSD). Ce au făcut aceștia în sesiunea parlamentară septembrie – decembrie 2019? înRoman.ro continuă analiza bazată pe cifre oficiale a activității fiecărui parlamentar din județ. 

Viorel Stan, deputat PSD, este secretar al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport și membru în grupurile de prietenie cu Bulgaria, Columbia și Coasta de Fildeș.

Activitatea deputatului Viorel Stan în sesiunea parlamentară septembrie – decembrie 2019:

  • 4 luări de cuvânt;
  • 0 interpelări/ întrebări;
  • 4 declarații politice/comunicate de presă;
  • are 11 propuneri legislative;
  • a votat de 166 de ori (vezi aici cum a votat la fiecare proiect în parte);
  • raportat la evidența votului electronic (voturi totale vs. voturi la care a participat), deputatul a avut o prezență de peste 60%.

Printre inițitiativele legislative susținute de Viorel Stan se numără și cea privind creșterea pedepselor pentru traficul și consumul de droguri: până la 10 ani de închisoare pentru traficul de droguri de risc și până la 15 ani de închisoare pentru traficul de droguri de mare risc; până la 20 de ani de închisoare pentru importul sau exportul de droguri; până la 25 de ani de închisoare, dacă traficul de droguri a avut ca efect un deces. Inițiativa a trecut de votul celor două Camere, dar președintele Iohannis a trimis-o la reexaminare.

Social-democratul susține și inițitiva legislativă privind comercializarea canabisului în scop medicinal, indexarea salariilor a biochimiștilor, biologilor și chimiștilor din sistemul sanitar, dar și ca asociațiile și fundațiile pensionarilor să poată primi imobile cu titlu gratuit sau oneros – pentru desfășurarea activității – inclusiv de la autoritățile publice locale.

Declarațiile de avere și interese ale lui Viorel Stan:

  • 4 terenuri intravilane în Roman (1), Cordun (2) și Dămuc (1);
  • 1 clădire în București (moștenire);
  • 1 autoturism Ford Mondeo fabricat în 2008;
  • are un credit bancar scadent în 2021, în valoare de 88.000 lei;
  • este vicepreședinte PSD Neamț;
  • președinte executiv PSD Neamț.

Cât ne costă pe noi, cetățenii, prezența lui Viorel Stan în Camera Deputaților?

Indemnizația netă a parlamentarului a fost, în luna decembrie 2019, de 11.194 lei. La indemnizație se adaugă și o diurnă, decontarea cheltuielilor cu transportul și cazarea.

Cei care vor să-l contacteze direct pe deputatul Viorel Stan o pot face la biroul parlamentar din Piatra Neamț (în sediul PSD, din bulevardul Republicii, nr. 17), în fiecare vineri, între orele 11.00 – 14.00 și la biroul din Roman (la sediul PSD), în fiecare sâmbătă, între orele 10.00 – 13.00, sau la numărul de telefon 0746.659. 959.

VEZI ȘI: 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

3 Comentarii

  1. Lita Asmarandei

    Vai de capul lui! Romascanii stiu cu cine au de a face!????????????

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.