Coronavirus: două persoane se află sub monitorizare la Roman

de | 25/02/2020 | Local, Județean, Sănătate

Două persoane revenite din China, care desfăşoară activităţi comerciale în municipiul Roman, se află sub supravegherea DSP Neamţ. Conform informațiilor primite de la Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț (IPJ Neamț), cei doi sunt cetățeni chinezi și se află în izolare voluntară la domiciliu după ce au fost testați în vederea depistării infecției cu coronavirusul COVID-19 iar rezultatul a fost negativ.

IPJ Neamț a mai anunțat și că trei persoane din Republica Chineză, ce ar fi trebuit să fie în izolare voluntară la domiciliu, au fost observate în data de 24 februarie desfășurând activități comerciale în Roznov. Cei trei au venit din Shanghai (China) pe data de 12 februarie, intrând pe teritoriul României prin punctul de trecere al frontierei Aeroport Henry Coandă.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 352 din Codul penal, cercetările fiind efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile care se impun.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

4 Comentarii

  1. Ionut Panicaru

    Ministru sănătăti a declarat ca nu e nici un caz in romania de coronavirus

    Răspuns
  2. Creatza Amalia

    Eu nu inteleg un lucru daca au plecat in china dc iau mai lasat sa se intoarca ????

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.