Ministerul Educației recomandă limitarea activităților de grup, inspectoratul județean dă ,,dezlegare”

de | 26/02/2020 | Educație, Județean, Sănătate

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a transmis inspectoratelor școlare județene și din capitală o adresă prin care a solicitat să se comunice unităților de învățământ următoarele măsuri, având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri:

  • Limitarea/suspendarea/anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate. În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția județeană de sănătate publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinație, durata deplasării și numele persoanei/persoanelor. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase.
  • Limitarea la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).

Ministerul Educației și Cercetării recomandă ca activitățile planificate în cadrul săptămânii „Școala altfel” să se desfășoare în sediul/incinta unităților de învățământ, evitând în acest mod riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri.

Inspectorul general al ISJ Neamț, prof. Mihai Obreja, a anunțat directorii instituțiilor de învățământ din județ, printr-un comunicat postat pe site-ul instituției că „precizările MEC au caracter de recomandare, directorii de unităţi şcolare sunt cei care analizează şi dispun în legătură cu desfăşurarea activităţilor din perioada care urmează.”

Din documentul semnat de inspectorul-șef al ISJ Neamț,:

  • Activităţile gen olimpiade, concursuri şi altele, se desfăşoară normal.
  • La olimpiadele şi concursurile şcolare care antrenează un număr mare de copii este recomandat să avem asistenţă medicală (un medic).
  • Vom reveni cu precizări suplimentare în legătură cu programul ERASMUS;  vom sprijini direct mobilităţile, reuniunile de proiect la care participă elevi şi profesori, cat timp nu au legătură cu zonele afectate de gripă.
  • Pentru clarificări în cadrul unor situaţii punctuale ne puteţi contacta direct în orice moment.”

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.