Universitatea “V. Alecsandri”, gazdă pentru elevii de la Fundația Pacea

de | 26/02/2020 | Mișcare Civică, Educație, Local

Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău a fost gazdă pentru elevii Fundației Pacea. Elevii din Roman au vizitat studioul Academic TV – televiziunea Universității, în care fac practică studenții – dar și Biblioteca Universitară. 

Vizita a fost inclusă în programul celei mai recente acțiuni a proiectului civic “Faci carte, ai parte!”, ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. 

Elevii „Centrului de Zi Pentru Copiii Aflati in Risc de Separare de Părinți” din cadrul Fundației Umanitare Pacea – cei care au frecventat cursurile, desigur – au mers la film. După ce au aflat povestea doctorului Dolittle, tinerii au fost primiți cu brațele deschise de reprezentanții Universității “Vasile Alecsandri” Bacău. Elevii au aflat ce trebuie să facă pentru a deveni studenți, pentru a lucra la televiziune, ce cărți pot citi și la ce îi ajută lectura. Au văzut cărți de peste 200 de ani vechime și au calculat cam cât le-ar trebui să citească cele peste 250.000 de volume ale Bibliotecii.

pr. Lucian Bobârnac, Fundația Umanitară Pacea

Inițitiva civică “Faci carte, ai parte!” aparține omului de afaceri Bogdan Roman și are drept scop reducerea absenteismului școlar în rândul elevilor care provin din medii defavorizate. Astfel, elevii incluși în proiect sunt cei care frecventează cursurile și încearcă să-și depășească performanețele școlare anterioare. Prima acțiune „Faci carte, ai parte!” a avut loc pe 16 noiembrie 2019.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.