Vizitele la pacienții din spital, limitate ca timp

de | 26/02/2020 | Sănătate, Local

Din cauza sezonului gripal, reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman cer aparținătorilor să nu facă vizite foarte lungi, atunci când merg să îi vadă pe cei apropiați.

S-a limitat accesul vizitatorilor și al aparținătorilor, dar cu această limitare, tot intră…. Eu înțeleg că ai pe cineva drag în spital și vrei să-l vizitezi. Dar să vină o singură persoană, nu toată familia, să stea zece minute…. Persoana care se poate deplasa, mă refer la pacient, să iasă pe holul central. Dacă se intră în salon, nu ne așezăm pe paturi; ne luăm echipamentul: halat, botoșei, mască. Deci, să respectăm recomandările. 

dr. Maria Andrici, manager general Spitalul Municipal de Urgență Roman

Programul de acces pe secții, pentru vizitatori și aparținători este de la ora 15.00, cu respectarea comportamentului igienic. Reprezentanții Spitalului Roman atrag atenția că starea de sănătate a pacienților depinde și de comportamentul aparținătorilor.

În luna ianuarie au fost confirmate nouă cazuri de gripă și s-au înregistrat două decese (la persoane care aveau și alte probleme medicale), iar luna aceasta au fost confirmate 14 cazuri de gripă și nu s-a înregistrat niciun deces.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.