Procesul Cheile Bicazului: prefectul Lazăr, din nou la Curtea de Apel Ploiești

de | 28/02/2020 | Justiție, Județean

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a fost prezent joi, 27 februarie, la un nou termen al procesului în care se judecă limita de județ dintre Neamț și Harghita. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost însoțit de primarul comunei Bicaz Chei – Gheorghiță Oniga și de către Simion Stâncel – directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Neamț, dar și de juristul Consiliului Județean Neamț.

La acest termen, Instituția Prefectului – Județul Neamț a depus în apărare acte noi pe care le-a comunicat și celorlalte părți cu privire la procedura încheierii proceselor verbale dintre unitatea administrativ teritorială Gheorgheni și unitatea administrativ teritorială Bicaz Chei, precum și o serie de documente ce privește modalitatea de încheiere a proceselor verbale, datând din aceeași perioadă și privind stabilirea limitelor unității administrativ teritoriale Gheorgheni și limita unitaților cu care se învecinează. S-a stabilit în data de 18 martie termen final pentru depunerea concluziilor părților. Am făcut acest act de prezență pentru a mă asigura că avem o apărare calificată, consider că este foarte important să ne utilizăm corect șansele și să ne pregătim bine apărarea. Voi fi prezent și la termenul din 18 martie pentru a susține cauza și pentru a depune concluzii în apărarea interesului legitim al județului Neamț.

George Lazăr, prefectul județului Neamț

Actualul proces, în care s-a pronunțaț prin hotărâre judecătorească Tribunalul Prahova în 2019, a început din anul 2014. În primă instanță, județul Neamț a pierdut Cheile Bicazului în favoarea județului vecin. De precizat că, până la. termenul anterior, județul Neamț nu a fost reprezentat în fața magistraților.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.