„Verde pentru Viitor 3.0” va însemna mai multe plantări în Roman

de | 08/03/2020 | Actualitate, Local

În ziua în care la nivel național se lansa campania de împădurire “O pădure cât o țară”, la Roman a început “Verde pentru Viitor 3.0”, o inițiativă Metropolis Fereastra 1. Vineri, 6 martie, au fost plantați 2.000 de puieți de salcâmi pe malul râului Moldova, în zona podului de fier.

La activitate au participat angajații firmei care a inițiat programul “Verde pentru Viitor”, dar și angajați ai Primăriei Roman și alți voluntari – care au răspuns apelului lansat pe Facebook -, iar unul dintre voluntari a fost primarul Lucian Micu. 

Înainte de plantare, angajații administrației publice locale au ecologizat zona, strângând zeci de saci de gunoi. 

Verde pentru Viitor 3 Bogdan Roman DSC7130

După cum știți, pe 9 noiembrie 2019 am început campania “Verde pentru viitor”. A debutat cu cea mai mare plantare din zonă, cu 20.000 de copăcei pe mai multe suprafețe din comuna Cordun. Apoi, “Verde pentru viitor 2.0” a însemnat cu o plantare în Roman, în zona ANL de pe strada Vasile Lupu și iată-ne cu “Verde pentru viitor 3.0”, care debutează cu o plantare în zona pod CFR. Săptămânile ce urmează vom continua cu alte patru plantări. Împreună cu voluntarii vom duce mai departe ceea ce am început deja. Nu este vorba doar de voluntariat în formă pură, ci este o investiție pe termen lung: depozite de oxigen pe care noi le facem acum și de care vom beneficia peste mulți ani de acum încolo.

Bogdan Roman, manager Metropolis Fereastra 1

Celelalte plantări din această primăvară vor avea loc în zona bulevardului Republicii, pe strada Anton Pann, pe artera Est ( intrarea dinspre Luțca) și în zona stadionului Moldova.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.