FSLI: „Școlile trebuie închise pentru dezinfecție și să rămână la domiciliu și angajații din educație!”

de | 10/03/2020 | Educație, Național, Sănătate

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) solicită Guvernului României ca, în perioada suspendării cursurilor școlare, să rămână acasă, pe lângă elevi și cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și nedidactic. Totodată, este obligatorie dezinfecția spațiilor de învățământ de către echipele specializate ale Direcțiilor de Sănătate Publică, după cum se arată într-un comunicat de presă publicat în urma hotărârii de suspendare a cursurilor școlare, dar, în același timp, prezența personalului din școli fiind obligatorie.

FSLI consideră, de asemenea, că Ministerul Educației și Cercetării trebuie să identifice cele mai bune soluții pentru recuperarea materiei corespunzătoare perioadei în care cursurile școlare sunt suspendate. O variantă ar fi ca în cadrul programului “Școala altfel” să fie recuperată materia școlară.

Este o situație specială prin care trebuie să înțelegem necesitatea aplicării tuturor măsurilor care au fost luate de autorități, pentru siguranța noastră și a copiilor noștri. Consider că în această perioadă trebuie să tratăm lucrurile cu maximă seriozitate, fără să generăm panică. Tocmai de aceea cred că atât elevii, cât și personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic ar trebui să rămână acasă, în toată perioada în care a fost decisă suspendarea cursurilor școlare. Școlile trebuie închise pentru acțiuni de dezinfecție corespunzătoare! Cadrele didactice vor recupera activitatea, la fel și restul angajaților. Altfel ne jucăm de-a prevenția și riscăm sănătatea tuturor!    

Simion Hancescu, președinte FSLI

Conform deciziei luate la nivel central, chiar dacă în perioada 11-22 martie cursurile în toate școlile vor fi suspendate, cadrele didactice se vor prezenta la locurile de muncă în acest interval, dar și personalul didactic auxiliar și nedidactic va funcționa cu program normal. Un aspect important îl reprezintă faptul că dascălii își vor primi salariile pe toată perioada suspendării cursurilor. Recuperarea orelor se va face după cum va decide fiecare unitate școlară în parte, urmând să se întocmească un plan de recuperare.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.