Primarul din Sagna: “Înainte de virus, murim din cauza prostiei și a tupeului”

de | 13/03/2020 | Rural, Administrație, Sănătate

Primarul comunei Sagna – comună în care locuiește femeia depistată cu coronavirus -, Gheorghe Iacob, a anunțat că, în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență al comunei s-a luat decizia interzicerii activității tuturor barurilor și restaurantelor din comună, până pe data de 31 martie. 

De asemenea,  evoluția situației va fi monitorizată cu atenție, iar cetățenii sunt îndemnați să sesizeze autoritățile dacă sunt persoane care au venit din străinătate și nu respectă perioada de izolare la domiciliu. 

Măsurile pe care le-am luat sunt valabile până pe 31 martie, cu posibilitatea de prelungire. Dar, să știți că, până să ne omoare virusul, noi murim din cauza prostiei și a tupeului. Cei care au venit din străinătate nu se gândesc deloc la ceilalți și umblă cum vor și pe unde vor. Noi, Primăria, nu putem lua măsuri, că nu depinde de noi. Iar măsurile pe care le-am luat nemulțumesc. Patronii celor 6 – 7 baruri din comună s-au supărat. Dar este o situație de urgență! Să mă dea în judecată! Nu știu unde vom ajunge cu asemenea mentalitate. Fiecare trebuie să înțeleagă că e nevoie să eliminăm activitățile care nu sunt absolut necesare. Dacă vor să bea alcool, oamenii să meargă la alimentară și să ia alcool îmbuteliat. Dar nu la bar, unde se servește la pahar. Și fiecare dintre noi să circule cât mai puțin, fiindcă nu e de glumă cu situația aceasta.

Gheorghe Iacob, primarul comunei Sagna
Biserica Catolica Sagna primar Gheorghe Iacob 7294

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.