Coronavirus: opt persoane care au avut contact cu femeia infectată așteaptă rezultatele testelor

de | 13/03/2020 | Sănătate, Județean

Direcția de Sănătate Publică Neamț anunță că, în cadrul activităţii de supraveghere şi monitorizare a persoanelor care au călătorit în Italia, s-au prelucrat 1301 chestionare de călătorie din zone fără măsuri şi 762 de chestionare din zone cu măsuri şi monitorizare 14 zile de la data revenirii în ţară.

În prezent în centrele de carantină se găsesc 66 de persoane din care 6 auto-izolate şi 60 carantinate, în 5 centre. Până în prezent s-au recoltat teste la 12 contacţi apropiaţi ai femeii din Sagna la care s-a confirmat infectarea cu COVID 19 – 14 teste, din care 3 negative şi 11 în aşteptare (de precizat că de la o persoană se poate recolta mai mult de un test, dacă este cazul).

Până în prezent au fost auto-izolate 714 persoane la domiciliu, din care vineri, 13 martie, au mai rămas 450. În ultimele 24 de ore au fost auto-izolate la domiciliu 45 de persoane.

În judeţul Neamţ s-au raportat până la această dată 12 cazuri suspecte, din care 8 sunt infirmate (teste negative), 1 test este confirmat şi 3 sunt în aşteptare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.