Biblioteca Municipală împlinește 135 de ani

de | 02/04/2020 | Local, Actualitate

În ziua de 2 aprilie 1885, renumitul profesor George Radu Melidon a donat Primăriei Roman un număr de 228 cărți rare și alese, menite, așa cum este scris în actul de donație, să formeze începutul unei biblioteci publice în orașul său natal, menționându-se și condițiile pentru funcționarea acesteia.

De atunci au trecut 135 ani de lectură publică la Roman. Traversăm o perioadă dificilă, ne confruntăm cu multe restricții și schimbări în viața de zi cu zi. Este pentru prima dată pe timp de pace când Biblioteca Municipală este închisă, iar serviciile inaccesibile romașcanilor.

Cu toate acestea, bibliotecarul Oana-Mihaela Buga, pe care copiii o cunosc foarte bine fiindcă o găsesc mereu la datorie atunci vor să împrumute cărți, a documentat un articol în care vorbește „Despre cărți… cu Otilia Cazimir” (citește continuarea articolului aici).

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.