Ambuteiaj în plină pandemie. La Roman se poate

de | 09/04/2020 | Local, Administrație

Puținii romașcani care au încercat să ajungă în zona Dedeman, localitățile dinspre Iași sau mai departe, au avut o surpriză: ambuteiaj la ieșirea din oraș. Cei care au vrut să intre în Roman dinspre Iași au avut o surpriză și mai mare: au fost dirijați prin localitatea Cordun iar accesul în oraș s-a făcut după ce au ocolit pe strada Teiului, pe lângă fostul IAS Roman, pe sub podul de cale ferată până la sensul giratoriu de la depozitul logistic Profi. Deviarea a fost cauzată de lucrările de așternere a covorului asfaltic pe DN 2 – intersecție cu DN 28, Castelul de Apă – Roman.

harta ocolitoare prin Cordun si str Teiului 1 1

Dacă devierea prin Cordun era cumva de la sine înțeleasă în condițiile lucrărilor, surpiza cea mai mare a constat în blocarea trecerii le nivel de cale ferată cunscută și ca „rampa”.

trecere la nivel de cale ferata blocata masina politie 20200409

Strada Teiului s-a dovedit a fi cea mai grea încercare pentru șoferi mai ales pentru cei cu autocamioane mari. Drumul lăsat de izbeliște de ani de zile este îngust și deteriorat, imposibilitatea de a circula cu o viteză onorabilă și slalomul printre gropi determinând mașinile să circule bară la bară pe o distanță de câțiva kilometri.

Roman strada Teiului 20200409 1

Faptul că se intervine la nivelul infrastructurii e un lucru îmbucurător, inexplicabilă este lipsa oricărei comunicări anterioare începerii lucrărilor, lucru care i-ar fi făcut pe oameni să-și reorganizeze programul astfel încât să nu mai fie nevoiți să stea blocați în trafic.

Primăria Roman, prima interesată să comunice un astfel de eveniment, nu a trimis nici un mesaj romașcanilor, nici pe canalul preferat de comunicare – pagina de Facebook -, nici prin vreun comunicat de presă, ultima postare pe pagina de socializare fiind de acum trei zile prin care se anunță amânarea concursului de curățenie.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a publicat pe pagina de Facebook o postare în care îi roagă pe șoferi să fie înțelegători, dar a făcut-o la câteva ore bune după începerea lucrărilor, atașând și un filmuleț cu activitatea utilajelor.

Nici Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu s-a gândit că ar fi util să comunice lucrările. Pe site-ul CNAIR nu apare niciun anunț legat de lucrare la nici una din categoriile din secțiunea Comunicare și nici în secțiunea dedicată proiectelor în derulare.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.