Sute de nemțeni izolați, de Paști, la locul de muncă

de | 12/04/2020 | Județean, Social

Cel puțin 450 de nemțeni vor petrece sărbătorile pascale departe de familii, fiind izolați la locul de muncă. Este vorba despre angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț care lucrează în centrele pentru copii și persoane adulte cu dizabilități.

DGASPC Neamț are în subordine 12 centre rezidențiale pentru copii și persoane adulte cu dizabilități în care sunt cazate aproximativ 1.000 de persoane, dintre care peste 600 sunt adulți cu diverse grade de handicap. Numărul total al salariaților este de 900; jumătate dintre aceștia vor intra în izolare la locul de muncă în prima fază, urmând ca la finalul celor 14 zile să intre și restul salariaților în aceeași izolare la locul de muncă. Cazarea personalului va fi asigurată în centre. 

Conform DGASPC Neamț, eforturile au fost posibile și cu sprijinul logistic al Consiliului Județean Neamț și al Direcției pentru Tineret și Sport Neamț, care au răspuns prompt solicitărilor și au oferit paturi și cazarmament. 

Izolarea la locul de muncă a devenit obligatorie pentru centrele rezidențiale prin Ordonanța Militară nr. 8 din 10 aprilie 2020. 

Se interzice, pe perioada stării de urgență, încetarea sau suspendarea activității serviciilor sociale de tipul centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, publice și private (…). Se instituie, pe perioada stării de urgență, măsura de izolare preventivă la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor (…) pe o perioadă de 14 zile.

extras din Ordonanța Militară nr. 8/10 aprilie 2020

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.