Autostrada A7: “Accesul spre Iași via Roman-Săbăoani este deficitar”

de | 26/04/2020 | Național, Mișcare Civică

Asociația “Moldova Vrea Autostradă” (MVA) solicită autorităților proiectarea autostrăzii A7 în corelație cu realitatea teritorială din Moldova. Reprezentanții MVA au analizat traseul acestui drum de mare viteză și susțin că sectorul Focșani – Bacău – Pașcani este tratat într-un mod deficitar și lipsit de viziune, corelare și coerență teritorială.

Lipsa unor noduri rutiere adecvate la Focșani/Tișita/Mărășești și Roman vor crea unele dificultăți de accesibilitate dinspre nordul, estul și sudul Moldovei. Autostrada A7 poate fi un vector inaccesibil! Asociația civică „Moldova Vrea Autostradă” solicită proiectarea autostrăzii A7 în corelație cu realitatea teritorială din Moldova. MVA solicită reconfigurarea, fundamentarea și analiza într-o manieră mai detaliată a proiectului “Drum de Mare Viteză” Ploiești-Bacău-Suceava-Siret în corelație cu realitatea teritorială, conectivitatea cu proiectele de infrastructură mare și dezideratul regional al Moldovei. 

dr.geogr. Adrian Covăsnianu, vicepreședinte MVA

Experții MVS spun că accesul spre Iași via Roman-Sabaoani este deficitar și “chiar bizar”, deoarece nu există nod pentru descărcarea traficului în DN 28 spre Târgu Frumos. Pentru tronsul Bacău – Pașcani sunt în analiză mai multe variante de traseu. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.