Băsescu îi cere demisia lui Leoreanu. Ce spune deputatul PNL

de | 29/04/2020 | Politică, Național

Fostul președinte Traian Băsescu îi cere demisia deputatului liberal Laurențiu Leoreanu. Senatorul PMP susține că toți deputații care se află la conducerea Camerei Deputaților ar trebui să-și dea demisia pentru că nu au evitat trecerea tacită a proiectului de hotărâre privind autonomia Ținutului Secuiesc. Proiectul de lege a trecut tacit de Camera Deputaților pentru că nu a fost supus dezbaterii în timpul prevăzut de lege. La câteva ore după ce presa a scris despre acest lucru, Senatul (cameră decizională în această situație) s-a întrunit în ședință de urgență și a respins proiectul.

Glorioşilor! Fugiţi ca iepurii! Nimeni nu-şi asumă nimic! Toţi se scuză. Bieţii politicieni aflaţi în fruntea Camerei Deputaţilor au prilejuit poate cea mai neagră şi ruşinoasă zi din istoria Camerei Deputaţilor prin adoptarea tacită a legii care legalizează autonomia Ţinutului Secuiesc. Liderii de grupuri parlamentare au fost avertizaţi în data de, 12 Martie 2020 de Marius Paşcan că se apropie termenul de adoptare tacită. Astăzi, în spațiul public s-a răsturnat căruța cu oameni politici lași, incapabili să își asume propriile fapte. Ca să spălați rușinea actului politic ruşinos pe care l-ați făcut, voi PSD-iști: Marcel Ciolacu, Olguța Vasilescu, Florin Iordache, Marius Budăi, Ileana Mihălcescu, Daniel Suciu și Nicolae Bănicioiu și voi liberalii: Cristian Buican, Gabriel Pirtea și Laurențiu Leoreanu, adevărată falangă USL-istă, ar trebui să demisionaţi din Birou. Ce ați făcut rămâne în istorie parlamentarismului din România. “Glorioşilor”!

Traian Băsescu, senator PMP

Deputatul PNL Laurențiu Leoreanu susține că declarația lui Băsescu. este pur politică, făcută doar pentru a atrage capital electoral.

PNL și eu, personal, am votat împotriva acestui proiect de lege atunci când ni s-a prezentat în comisiile de specialitate. Avizul Guvernului PNL a fost, de asemenea, negativ. PSD are majoritatea la Cameră, inclusiv în structura de conducere: cinci membri din opt. Noi am cerut să fie pus pe ordinea de zi acest proiect pentru a fi votat, el a fost pus acolo unde a vrut PSD. Toate lucrurile acestea se pot verifica, există stenograme ale ședințelor. Acum, domnul Băsescu nu a făcut altceva decât să folosească o tactică extrem de uzitată de partidele mici: se poziționează împotriva tuturor pentru a aduna voturi. Adevărul este că PSD a amânat introducerea proiectului de lege la vot și s-a ajuns la trecerea tacită de prima Cameră. Dar azi, datorită domnului președinte Klaus Iohannis, lucrurile au fost readuse la normalitate. 

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.