Cum se vor încheia mediile în anul școlar 2019-2020

de | 30/04/2020 | Educație, Național

Odată cu  hotărârea autorităților ca în acest an școlar elevii să nu se reîntoarcă la școală – cu excepția celor din clasele terminale -, au fost anunțate și măsurile cu privire la reluarea activității în sistemul de învățământ după încetarea stării de urgență. Printre acestea au fost primite și precizări cum să se încheie situația școlară pe semestrul al II-lea.

Lucrurile sunt simple pentru elevii care au două calificative/note pentru că media se va încheia cu acestea. Dacă elevul are doar un calificativ/ o notă, se poate evalua după activitatea lui desfășurată online (doar cu acordule elevului și al părintelui) și, astfel, va obține și calificativul/ nota necesară pentru încheierea mediei semestriale.

Pentru elevii care nu au participat la orele online, al doilea calificativ/ notă va fi media de pe primul semestru. În cazul în care nu există nici un calificativ/notă, media anuală este aceeași ca și pe primul semestru. În învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal se pot întâlni și situații în care media din primul semestru este mai mică decât 5, adică elevul este corigent. Atunci, cadrul didactic va decide, împreună cu elevul în cauză, o dată la care acesta poate susține o lucrare scrisă sau un proiect, iar nota să fie echivalentă cu media anuală, exact ca la examenul de corigență.

Până atunci, cursurile vor continua online pentru elevii care dispun de mijloacele necesare.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.