Leoreanu: Măști, produse de igienă și produse alimentare pentru persoanele defavorizate

de | 25/05/2020 | Social, Național

Deputatul Laurențiu Leoreanu susține că Guvernul Orban va oferi persoanelor defavorizate nu doar măști gratuite, ci și produse de curățenie și produse alimentare. Produsele ar urma să ajungă la cetățeni luna viitoare, în mai multe tranșe. 

Continuăm să susținem prin măsuri concrete familiile și persoanele defavorizate și în perioada următoare. Astfel, 2.300.000 de persoane vor primi câte 50 de măști, gratuit, respectiv: persoanele beneficiare ale ajutorului social; persoanele beneficiare de alocaţii pentru susţinerea familiei; pensionarii cu pensii de până la 704 lei inclusiv; persoanele încadrate în grad de handicap, care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale. De asemenea, 1,2 milioane de persoane care se găsesc astăzi în situație de risc de sărăcie vor beneficia de o primă tranșă de pachete de igienă corporală începând cu data de 4 iunie și, apoi, de două tranșe de pachete alimentare, adică peste 2.400.000 de astfel de pachete, care vor fi distribuite începând cu data de 15 iunie. 

deputat Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte PNL

Tot în perioada următoare, Guvernul va cheltui 45 de milioane de lei pentru acordarea stimulentelor similare personalului medical. Este vorba despre 38.000 de asistenți sociali care vor beneficia de un stimulent de risc social, cu o valoare de 1.150 de lei, acordat o singură dată în sumă fixă, personalului din centrele rezidențiale, celor care au lucrat cu persoanele vârstnice, dar și persoanele cu dizabilități.  

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.