ISJ Neamț: Vor fi dezinfectate și toaletele din curte ale școlilor

de | 26/05/2020 | Educație, Județean

În județul Neamț, majoritatea unităților de învățământ sunt pregătite pentru redeschiderea activităților începând cu data de 2 iunie, după cum a declarat inspectorul general adjunct al ISJ Neamț, Ioan Milea. De pe 2 iunie și până pe data de 12 iunie vor începe orele de pregătire cu elevii claselor terminale în vederea recapitulării materiei pentru examenele naționale dar și cadrele didactice se vor ocupa de încheierea situației școlare.

Conducerea ISJ Neamț a făcut o repartizare a unităților școlare astfel încât fiecare inspector monitorizează pregătirea școlilor pentru intervalul 2-12 iunie, dar și pentru desfășurarea examenelor naționale. În urma raportărilor nu s-au semnalat probleme deosebite, majoritatea unităților școlare respectând cu strictețe măsurile care se impun. Doar pentru câteva școli nu avem lista cadrelor medicale care vor fi prezente pe durata activităților, însă Direcția de Sănătate Publică Neamț ne va transmite mâine lista și noi o vom da mai departe școlilor .

Ioan Milea, inspector general adjunct ISJ Neamț

Întrebat despre cum se vor respecta aceste reguli în cazul școlilor care nu au apă curentă și toaleta se află în curtea școlii, inspectorul general adjunct a afirmat că elevii și cadrele didactice nu vor fi private de măsurile care să combată contaminarea cu noul coronavirus.

Și în aceste școli se vor păstra regulile de igienă. Vor fi dotate cu mai multe substanțe dezinfectante, spălatul pe mâini se va face  frecvent sub supraveghere strictă, toaletele din curtea școlii vor fi dezinfectate foarte des așa încât să se respecte toate normele de igienă. Substanțele dezinfectante sunt date de către administrațiile locale la solicitarea școlilor iar măștile necesare vor fi repartizate vineri, 29 mai, de către Ministerul Educației și Cercetării, urmând ca inspectoratul școlar să le distribuie către unitățile școlare.

Ioan Milea, inspector general adjunct ISJ Neamț

Tot din cauza epidemiei de coronavirus, școlile coordonatoare pot organiza Evaluarea Națională și în structurile pe care le dețin, dacă în acele școli există minim 10 elevi, înfiintându-se comisii separate.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.