Morman de gunoi în cimitirul din cartierul Nicolae Bălcescu

de | 09/06/2020 | Social, Local

Un cititor inRoman.ro a trimis către redacție fotografii cu modul în care au fost întâmpinați cei care au mers, în perioada Rusaliilor, la mormintele celor dragi din cimitirul aflat în cartierul Nicolae Bălcescu. Persoana care ne-a sesizat s-a arătat deranjată de mizeria din acel loc și ne-a cerut să facem publică situația pentru ca cei responsabili să ia măsuri. 

Au fost trei zile de sărbătoare, se știa că se va ieși la morminte. Dar pe aleea cimitirului, mai în spate, am văzut mormane gunoaie care se răstoarnă peste mormintele aflate pe partea dinspre alee. A plouat zile în șir, apoi cetățenii au făcut curățenie la morminte, însă cum cele două tomberoane de la intrarea în cimitir erau pline, probabil au preferat să arunce unde s-a nimerit; în plus, parte din gunoaie păreau că sunt acolo de mai multă vreme. Nu am mormântul părinților în zona cu mizeria, dar mă întreb ce simt oamenii care au pe cineva drag înmormântat acolo. Peisajul este dezolant. Întrebarea este: cetățenii sunt vinovați că aruncă gunoiul acolo sau cei care ar trebui să se îngrijească de ridicarea gunoiului din cimitir nu au mai făcut-o de mult timp? Cei responsabili nu au putut verifica situația? De ce mai plătim taxe și impozite?

sesizare către inRoman.ro
mizerie cimitir Balcescu 1
mizerie cimitir Balcescu 2 2

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.