Rezultate afișate cu anonimizarea numelui și prenumelui candidaților

de | 17/06/2020 | Național, Educație

Începând din acest an numele candidaților la examenele naționale nu va mai fi afișat. Candidații vor primi un cod și pe baza acestuia își vor putea identifica rezultatele fără ca numele lor să fie cunoscut tuturor. Acest lucru s-a hotărât în conformitate cu Regulamentul Uniunii Europene privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal. 

Astfel, la sfârșitul probei de matematică din cadrul Evaluării Naționale care s-a desfășurat pe 17 iunie, elevii au primit un raport tipărit de către comisiile de examen din fiecare centru care cuprinde școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele acestuia, CNP-ul și codul unic aferent candidatului care are la început indicativul fiecărui județ în parte. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene. Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul de evaluare vor cuprinde codul candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Toate aceste noutăți au fost făcute cunoscute candidaților de către membrii comisiilor din unitățile de învățământ în care s-a susținut examenele naționale.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.