Comisarul Cloșcă, pus la dispoziție până se termină procesul

de | 08/07/2020 | Justiție, Județean

Trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, comisarul Iulian Cloșcă a fost la dispoziție și a fost mutat de la Biroul Rutier Roman, într-un alt compartiment, prin dispoziția șefului IPJ Neamț. În această perioadă, polițiștul este în concediu. 

Iulian Cloșcă este acuat de procurorii DNA că “ar fi pretins de la administratorul unei societăți de transport de persoane mai multe produse electronice, pentru a nu constata și sancționa eventualele contravenții sau/și pentru aplicarea unor sancțiuni contravenționale mai blânde conducătorilor auto care își desfășoară activitatea în cadrul firmei omului de afaceri.” 

Mita s-ar fi concretizat într-un smartwatch în valoare de 1.549 de lei, pe care polițistul l-ar fi primit pe 28 decembrie. 

Cel care ar fi dat mita și un martor care ar fi depus mărturie în favoarea polițistului au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru dare de mită, respectiv mărturie mincinoasă, și au primit pedepse cu suspendare/amânarea aplicării. 

Dosarul se judecă la Tribunalul Neamț.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.