După un articol inRoman.ro: ministrul Sănătății vizitează Spitalul Roman, iar Spitalul Județean se redeschide

de | 12/07/2020 | Sănătate, Județean

Timp de mai multe săptămâni, autoritățile județene au dat tot felul de explicații cu privire la faptul că nu pot redeschide Spitalul Județean Neamț patologiilor non-covid. Aceasta, deși Spitalul Municipal de Urgență Roman este supraaglomerat și numeroși pacienți au reclamat ca au fost refuzați la internare, chiar dacă aveau afecțiuni medicale ce necesitau îngrijiri de specialitate.

Marți, 7 iulie, prefectul Lazăr a declarat, în cadrul unei conferințe de presa că Prefectura și Direcția de Sănătate Publică Neamț au cerut Ministerului Sănătății încă din luna iunie, prin adrese scrise, redeschiderea Spitalului Judetean, fără însă a primi vreun răspuns.

inRoman.ro a vrut să afle punctul de vedere al Ministerului Sănătății și l-am contactat miercuri, 8 iulie, pe ministrul Nelu Tătaru. „Domnul prefect se află într-o eroare maximă„, a afirmat ministrul Tătaru, după care a explicat cum pot autoritățile județene, prin Direcția de Sănătate Publică, să gestioneze situația, fără ordine de ministru. (citește articolul aici: Ministrul Sănătății, contre cu prefectul Lazăr. De suferit, suferă pacienții non-COVID din județul Neamț)

Surpriza a venit vineri, 10 iulie, în jurul prânzului, când personalul Spitalului Municipal de Urgență Roman s-a trezit cu un musafir neașteptat: Nelu Tătaru a vizitat spitalul fără a anunța în prealabil. A intrat în Centrul de Primiri Urgențe și a început să discute cu personalul și cu pacienții care aflau în CPU la acel moment. Apoi a mers în clădirea unde se află birourile și a avut un dialog cu managerul unității spitalicești. Din informațiile obținute de inRoman.ro, conducerea nu ar fi avut curajul să spună exact cu ce probleme se confruntă, dar personalul medical i-ar fi prezentat ministrului Tătaru situația necosmetizată. 

Discuțiile care au urmat s-au purtat în cercuri mai restrânse, dar cert este că prefectul George Lazăr a declarat că de luni, 13 iulie, se redeschide Spitalul Județean Neamț și patologiilor non-covid: “Am avut discuții și cu domnul Tătaru, ministrul Sănătății”, a precizat Lazăr în emisiunea “Dreptul la replică”, de la Jurnal FM de sâmbătă, 12 iulie. Asta, după ce marți se plângea de lipsa de comunicare cu ministrul. Se pare, însă, că articolul inRoman.ro a fost un bun catalizator pentru comunicarea interinstituțională. 

Tot pentru luni a fost anunțat, la prânz, și un breafing de presă pe acest subiect, la care va participa și un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Neamț. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.