În fiecare zi a acestui an, un copil a fost abuzat

de | 14/07/2020 | Social, Județean

Peste 250 de cazuri au instrumentat, în prima jumătate a anului 2020, specialiștii Serviciului pentru copilul maltratat din cadrul Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecța Copilului (DGASPC) Neamț.

Din totalul de 257 de cazuri (o medie de mai mult de 1/zi) ajunse în atenția DGASPC Neamț, cele mai multe – 107 – au făcut referire la situații de neglijare ale nevoilor copiilor. Au mai fost înregistrate 65 de cazuri de abuz emoțional, 32 de cazuri de abuz fizic, 11 de abuz sexual dar au fost și 22 de copii dispăruți, 8 cazuri de repatriere a unor minori aflați pe teritoriile altor state sau câteva cazuri de copii ce au comis delicte penale și care nu răspund pentru faptele lor din cauza vârstei.

După ce au fost analizate fiecare situație în parte, reprezentanții Serviciului pentru copilul maltratat au propus instituirea a 29 de măsuri de protecție în regim de urgență, ceea ce înseamnă că majoritatea acestor copii, victime ale diverselor forme de abuz, au fost luați din familii și au ajuns în grija unor asistenți maternali sau în centrele rezidențiale.

Din cele 29 de măsuri de protecție propuse, 22 au avut drept cauză neglijarea severă a copiilor, 2 au fost motivate de abuzurile fizice și unul a avut drept cauză abuzul sexual. Au existat și 3 copii pentru care s-a dispus măsura de protecție supraveghere specializată în familie întrucât minorii comiseseră fapte penale. De asemenea, s-a mai dispus protejarea unei mame cu doi copii într-un centru maternal, aceștia fiind victimele violenței domestice.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.