Marea razgândeală a lui Lucian Micu: candidează

de | 11/08/2020 | Local, Politică

Apele nu par să se liniștească în PNL: Lucian Micu anunță pe Facebook că va candida pentru că „acum este limpede că sunt singurul care pot candida, câștiga și, în mod firesc, duce proiectele echipei la bun final”. Mai mult, Lucian Micu anunță că se desparte de Partidul Național Liberal, dar nu specifică dacă va candida independent sau din partea unui alt partid, pentru funcția de primar sau pentru un post de consilier local.

„Cu mâhnire în suflet, dar cu inima curată, vă informez că astăzi mă despart de PNL. Ei nu mă (mai) vor, deși s-au strâns peste 4.000 de semnături în numele meu pentru candidatura la primărie, iar dragoste cu de-a sila nu se poate. Au fost zece ani frumoși, plini de satisfacții, dar ultimele zile au fost amare, cred că pentru mulți, dar eu am simțit din plin gustul și nodul din gât. Eu mă voi regăsi, că pierdut nu am fost niciodată, sunt o persoană flexibilă, ca trestia, mă mai îndoi și mă ridic. Îmi voi încerca norocul alături de oameni care cred în mine. Nu orbește, ci având bază în OMUL care sunt și voi rămâne. Voi candida, pentru Roman!”

Lucian Micu
Screenshot 2020 08 11 at 12.58.42

Anterior, Lucian Micu anunțase că renunță la candidatură pentru a-l susține pe deputatul Laurențiu Leoreanu, numai că deputatul s-a răzgândit, determinându-l și pe Lucian Micu să se răzgândească.

„Momentul alegerilor se aproprie rapid, dar deciziile se iau greu. Este clar pentru toți cei care urmăresc acest subiect că eu sunt un om de echipă și am și ales, fără a clipi, să fac un pas în lateral pentru ca orașul să fie condus de o persoană responsabilă și care știe administrație, bineîneles și cu sprijinul meu. Nu a fost să fie, iar decizia nu mi-a aparținut. Nu știu cine va fi ales, iar, candidatul potrivit. Și înainte m-am considerat potrivit, dar acum este limpede că sunt singurul care pot candida, câștiga și, în mod firesc, duce proiectele echipei la bun final.

Romanul merită ca astăzi să știe decizia mea pentru viitor. Ține de respect și bun simț, pentru sine, pentru ceilalți, pentru munca din ultimii trei ani și care trebuie continuată cu aceeași seriozitate!”

Lucian Micu
Screenshot 2020 08 11 at 12.55.34

De remarcat că, pe pagina oficială de Facebook, Lucian Micu se recomandă ca fiind „Primar al Municipiului Roman”, chiar dacă mandatul i-a încetat de drept pentru că a fost declarat ca fiind incompatibil de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate. De fapt, starea de incompatibilitate ar putea fi piedică în calea candidaturii, legea prevăzând că toți candidații, indiferent dacă vor candida în nume propriu sau pe listă, urmează a fi avizați de ANI.

Screenshot 2020 08 11 at 12.57.14 1

De altfel, imposibilitatea de a candida a fost remarcată și de deputatul Laurențiu Leoreanu.

„Totodată, vreau să menționez că, alături de colegii din echipa PNL Roman, regretăm profund ceea ce s-a întâmplat colegului nostru Lucian Micu, declarat incompatibil, fiind demis de Prefect și aflat în imposibilitatea de a candida pentru un nou mandat de primar.”

Laurențiu Leoreanu
Screenshot 2020 08 11 at 12.54.02

Lucian Micu a ajuns primar din postura de viceprimar, cu susținerea lui Laurențiu Leoreanu, acesta din urmă lăsând primăria pentru deputăție. În funcția de viceprimar, Micu a ajuns după ce a candidat pe lista electorală a partidului Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR). Anterior, Micu a fost membru de bază al PSD, în perioada în care organizația locală era condusă de Ioan Chelaru.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.