Candidatura lui Lucian Micu din partea PSD, o broască greu de înghițit de unii membri ai filialei locale

de | 12/08/2020 | Local, Politică

Lansată cu entuziasm politic de stânga, candidatura lui Lucian Micu la funcția de primar al municipiului Roman, este o broască greu de înghițit pentru unii membri PSD. Printre zâmbete politicoase și vorbe pline de diplomație se întrevăd semințele lămâilor înghițite anterior.

Până în ziua lansării candidaturii, Alin Antochi, fostul politician de la stânga lui Ioan Chelaru trecut la dreapta lui Laurențiu Leoreanu, era dat ca sigur candidatul PSD la Roman. Numai că venirea lui Alin Antochi însemna ca filiala să-i accepte măcar o parte din condiții, iar acesta declarase anterior că își dorește o împrospătare a listei de candidați pentru Consiliul Local (CL) Roman. În schimb, Lucian Micu nu are de ce să fie nemulțumit de actuala garnitură de consilieri PSD; la urma-urmei aceștia au votat cu sârguință 99,9% din ce le-a pus în față fostul primar, inclusiv hotărârea de consiliu local prin care foștii colegi de la PNL au încercat să-i albească incompatibilitatea și în urma căreia consilierii PSD au primit interdicția de a mai vota în ședințele CL, la inițiativa șefului organizației locale, senatorul Dan Manoliu.

După evenimentul de lansare a candidaturii, în care Ionel Arsene i-a urat „bine-ai revenit” fostului pesedist-uneperist-penelist Micu, senatorul Dan Manoliu, un fidel soldat al PSD, a comunicat sec:

„Stimați romașcani,

Astăzi s-a lansat la Roman, în prezența Președintelui Consiliului Județean și a PSD Neamț Dl.Ionel Arsene, Alianța PSD-PPU 2020.

Alianța are desemnat candidat pentru funcția de primar al Romanului pe Dl. Lucian Micu.

Lucian Micu a fost cel care a condus Primaria Roman și în mandatul trecut de primar în perioada 2017/2020.”

Dan Manoliu, senator PSD

Fără „bine ai venit”, fără „suntem bucuroși să-l (re)primim în partid”, lipsa avântului muncitoresc răzbate dintre rânduri.

Trecerea lui Lucian Micu la Partidul Puterii Umaniste (PPU), partid fondat de patronul Antenelor, Dan Voiculescu (condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, eliberat condiționat după 2 ani și 11 luni deși prejudiciul nu a fost achitat), este doar o încercare de a atenua șocul fanilor fostului primar la vestea trecerii în barca PSD. De fapt e vizibil din centrul galaxiei că e o înțelegere între Micu și Arsene, iar PPU e doar vagonul de bagaje din trenul PSD. Lui Micu i s-au alăturat Dragoș Moroșanu și George Bălan. Dacă lui Dragoș Moroșanu i se poate pune gestul pe seama tinereții politice, George Bălan se arată a fi un politician mioritic autentic, cu soția angajată la CSM Roman și cu insticte puternice de părăsire a corabiei invadate de șobolani.

Calculul politic spune că Lucian Micu va transfera către PSD o parte din simpatia generată de miile de metri pătrați de pavele puse prin oraș. Rămâne de văzut câți romașcani vor înghiți gălușca electorală.

PSD PPU grup MG 3548

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.