CSM Roman vrea să organizeze cupa „1 Decembrie” la Înot

de | 21/10/2020 | Sport, Local

Club Sportiv Municipal Roman informează că intenționează să organizeze un eveniment sportiv, dacă restricțiile impuse din cauza pandemiei nu se vor înăspri. La acest moment, alături de secțiile Handbal și Box sunt active și secțiile Fotbal, Înot, Tenis.

Secția Fotbal, coordonată de antrenorii Țapu Gabriel și Susanu Iosif, și–a reluat activitatea din 15 iunie 2020, pe stadionul „Moldova”, în prezent activând 67 de sportivi juniori legitimați.

Antrenorul Țapu Gabriel pregătește 4 grupe de juniori C (născuți 2006 – 2008, 36 sportivi), iar colegul său Susanu Iosif asigură instruirea sportivă pentru 3 grupe (31 sportivi) de juniori D (născuți 2009 – 2011). 

Loturile celor două categorii de Juniori C (U15) și D (U13) provin din nucleele echipelor de Juniori D (U13) și Juniori E (U11) constituite pentru sezonul de campionat 2019 – 2020, organizat de Asociația Județeană de Fotbal Neamț.

În ediția 2019 – 2020:

  • CSM Roman – Juniori D (U13) a întâlnit alte 9 echipe și a încheiat campionatul pe poziția 4, cu 24 de puncte, 
  • CSM Roman – Juniori E (U11) a înfruntat alte 8 echipe și a ocupat locul 4, cu 15 puncte, la „înghețarea” campionatului.

Din păcate până în prezent, atât la nivelul Federației Române de Fotbal, cât și la nivelul AJF Neamț, nu a fost stabilită o dată pentru debutul noilor ediții de campionat pentru juniori.

Secția Înot și-a reînceput activitatea de la 1 iulie, la Ștrandul Municipal Roman din Complexul  Sportiv și de Agrement „Moldova”, cele 2 grupe – „Avansați” și „Performanță”, repectiv 20 de sportivi – fiind pregătite de antrenorul Costin Moldovanu.

Din data de 14 septembrie, în concordanță cu normele stabilite de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății, antrenamentele secției Înot se desfășoară la Bazinul Didactic din Complexul „Sala Sporturilor”.

CSM Roman intenționează organizarea Cupei „1 Decembrie” la Înot, cu ocazia Zilei Naționale a României, însă concretizarea acestui eveniment depinde de evoluția situației privind Covid – 19.

Secția Tenis, coordonată de instructor Simona Bălan, a reluat activitatea de la 1 iulie, pe terenurile cu gazon sintetic din Complexul „Sala Sporturilor”. Cele 2 grupe – „Avansați” și „Performanță” – cuprind 20 de sportivi. În prezent antrenamentele secției se desfășoară în Sala Sporturilor.

La secțiile Tenis de masă și Șah activitatea a rămas suspendată, fiind întâmpinate anumite dificultăți din punct de vedere al organizării în conformitate cu prevederile impuse de Regulamentele privind condițiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive și pentru reluarea activității în vederea desfășurării activităţilor sportive în spații închise, stabilite prin Ordin al Ministrului Tineretului și Sportului.

Secțiile CSM Roman, active la acest moment, însumează 140 de sportivi. 

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.