Luna septembrie: Trei nemțeni au murit la serviciu

de | 21/10/2020 | Județean, Economic, Social

Aproape în fiecare zi lucrătoare a lunii septembrie a fost înregistrat un eveniment de muncă. Mai exact, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate, luna trecută, 21 evenimente de muncă. Împrejurările cel mai des întâlnite pentru evenimentele comunicate au fost din cauza căderii de la înălţime sau de la acelaşi nivel, a utilizării necorespunzătoare a echipamentelor de muncă şi accident de circulaţie. Dintre evenimentele comunicate, trei au fost mortale. Toate  evenimentele sunt în curs de cercetare.

În plus, la cinci angajatori din domeniul  service auto şi construcţii, inspectorii de muncă au oprit de la funcţionare cinci echipamente de muncă care prezentau pericol pentru sănătatea şi securitatea în muncă a salariaţilor. 

De precizat că pe parcursul lunii septembrie 2020, inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au verificat 128 agenţi economici, cu un număr total de 815 salariaţi. Pentru încălcarea legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost sanctionaţi contravenţional 57 angajatori – cu 55 de avertismente contravenţionale şi 3 amenzi în cuantum de 3000 lei şi au fost dispuse 58 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.