Parlamentarii PNL au contribuit activ la obiectivul extinderii rețelei de gaze naturale în județul Neamț

de | 22/11/2020 | Județean, Comunicate de presă, Politică

Obiectivul echipei PNL Neamț este ca fiecare gospodărie din județ să aibă acces la rețelele de utilități: apă, canalizare și gaze naturale. Acest efort este susținut, prin măsuri active, de guvernarea PNL. Parlamentarii liberali au contribuit la o măsură importantă, care a intrat deja în vigoare: GRATUITATEA racordării la rețeaua de furnizare a gazului metan! Practic, se merge în paralel cu lucrările pentru extinderea rețelei de distribuție a gazului, care să acopere cât mai multe localități. Rețeaua de furnizare acoperă cât mai multe locuințe din cadrul unei localități.

Guvernul PNL finanțează extinderea rețelelor de gaze naturale, alocând pentru acest obiectiv suma de 250 milioane euro, urmând ca pentru întregul program să fie alocată suma de 1 miliard de euro. Echipa PNL Neamț va contribui activ pentru a atrage cât mai multe milioane de euro și pentru județul Neamț.

După terminarea lucrărilor, racordarea la rețea va fi gratuită! Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunțat că românii nu vor mai plăti pentru această conectare. Potrivit anunțului ANRE, au intrat în vigoare următoarele noi prevederi:

”Operatorul de distribuție nu poate refuza racordarea la sistem și este obligat să finanțeze lucrările pentru realizarea obiectivelor/conductelor necesare racordării consumatorilor aflați în perimetrul unității administrativ-teritoriale pentru care a fost concesionat serviciul public de distribuție. Termenul de extindere și/sau branșare a consumatorilor nu poate depăși termenul de 90 de zile de la data obținerii autorizației de construire.

Operatorul de distribuție are obligația să racordeze toți solicitanții, viitori clienți finali casnici la sistemul de distribuție, în termen de 90 zile de la data obținerii autorizației de construire. Recuperarea costurilor privind racordarea clienților casnici se realizează prin tarifele de distribuție.

De asemenea, noul Regulament permite accesul la gaze naturale unui număr sporit de utilizatori și, în același timp, vine în sprijinul viitorilor clienți finali casnici cu venituri reduse. Punerea în aplicare a prevederilor Regulamentului are un impact important asupra consumatorilor clienți finali casnici și prin dezvoltarea programelor de alimentare cu gaze naturale a localităților și de extindere/înființare a sistemelor de distribuție a gazelor naturale, astfel autoritățile administrației publice au posibilitatea să realizeze planurile de dezvoltare a sistemelor de distribuție pe termen mediu și lung prin finanțarea acestor lucrări din fonduri nerambursabile.

Având în vedere faptul că prevederile Legii nr. 155/2020 au intrat în vigoare la data de 30.07.2020, tarifele de racordare încasate de către operatorii de distribuție ulterior acestei date, în situația în care nu există un contract de racordare semnat, se vor returna în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al prezentului Ordin de aprobare al Regulamentului. Cererile de racordare depuse anterior datei de 30.07.2020 își mențin valabilitatea fără a putea fi prelungite, urmând ca procesul de racordare să decurgă conform Regulamentului”.

Cum au contribuit parlamentarii PNL la acest cadru legal? Prin susținerea și acordarea votului pentru adoptarea Legii nr. 155/2020. Da, de asta este nevoie să existe o bună colaborare între Parlament și Guvernul României, pentru a putea să promoveze măsuri cu impact pozitiv pentru români, pentru nemțeni.

Prin munca pe care au depus-o, parlamentarii liberali au dovedit că au lucrat pentru a reprezenta cât mai bine interesele cetățenilor. De aceea, pe 6 decembrie un vot pentru PNL înseamnă un vot pentru dezvoltarea județului Neamț.

Acest articol este un advertorial

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.