Mara Calista, candidat PNL Neamț: Pilonului II de pensii administrate privat trece pragul de 70 de miliarde de lei active

de | 24/11/2020 | Județean, Comunicate de presă, Politică

Pentru prima dată de la înființarea sistemului de pensii administrate privat, în anul 2008, activele depășesc 70 de miliarde de lei. Peste 70% din acești bani sunt investiți în titluri de stat și în jur de 20% sunt în acțiuni la Bursă. Cu alte cuvinte, banii românilor susțin activ economia românească, susțin ferm companiile românești.

Am susținut în toți cei 4 ani de mandat ca Pilonul II de pensii să rămână în continuare o formă validă de economisire pentru fiecare român în parte. Am luptat, de multe ori pe picior de inegalitate, cu un PSD care și-a dorit constant naționalizarea și desființarea acestui Pilon. PSD nu a înțeles sau nu a vrut să înțeleagă această formulă de (re)investiție a banilor, folosind un protecționism electoral care a fost la un pas să pună la pământ tot conceptul de pensii  administrate privat. Din fericire, acest lucru nu s-a întâmplat și astăzi, echipa PNL propune creșterea contributivității lunare la 4,75% până în 2024. Cu alte cuvinte, mai mulți bani se întorc înapoi în economie, realizează capitalizare pentru beneficiarii reali și susțin dezvoltarea României.

Mara Calista, deputat în Comisia de muncă și protecție socială și candidat pe listele județului Neamț

Mecanismele de protecție socială sunt din ce în ce mai mult supuse unei presiuni datorate unei populații tot mai îmbătrânite a României. Pilonul I de pensii, așa cum funcționează astăzi, nu va mai fi sustenabil fără un sprijin din partea Pilonului II, fără o serie de mecanisme de protecție și încredere.

 Succesul Pilonului II de Pensii de stat administrate privat ne arată că indiferent de anumite abordări cu iz populist pe termen scurt ale PSD care pot zdruncina capacitatea investițională, economia rezistă, crește și, în definitiv, economisește activ banii de pensie ai românilor. Faptul că titlurile de stat sunt principalul segment investițional ne arată că administratorii privați au încredere în economia românească, în reziliența acesteia în vremurile pe care le traversăm. Banii noștri, ai tuturor, sunt în siguranță, pe termen lung.

Mara Calista

Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II, la care contribuie obligatoriu 7,6 milioane de salariaţi români, au încheiat luna octombrie din 2020 cu active totale de 70,2 miliarde lei, record istoric, în creştere cu 8,3 miliarde lei de la începutul anului în principal pe fondul revenirii unor acţiuni din portofoliu şi ca urmare a contribuţiilor trimise de salariaţii români.

Acest articol este un advertorial

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.