5 motive să ieșim la vot. Pentru o Românie fără hoție

de | 04/12/2020 | Local, Comunicate de presă, Politică

1. Pentru dreptul tău la sănătate, aici, în Neamț, votează pe 6 decembrie!

Când s-a produs incendiul de la Spitalul Județean, deja nu mai erau locuri la Terapie Intensivă pentru non-Covid. Un spital vechi de 40 de ani, cu manageri după manageri care nu fac față unei clădiri învechite, cu probleme de personal, în veșnice scandaluri, unde unele operații se fac pe mese de morgă, în săli neîncălzite. 

Spitalul Județean nu mai e un spital, e miză la pokerul politic. Cabinete medicale în mediul rural? Un vis frumos, prea rar devenit realitate. Servicii de urgență atunci când e nevoie, unde e nevoie? Poate la Iași. Nemțenii au nevoie de servicii medicale, pe care o politică responsabilă le poate pune la dispoziție – pentru binele oamenilor.

2. Pentru educația viitoarelor generații, ia-ți familia și du-te să votezi!

De luni de zile, copiii fac școală pe internet – dacă există tablete, telefoane, internet și electricitate. Dacă nu, Guvernul actual le promite că le va da: cândva, cumva. Sunt 83 de comune în județul Neamț, iar din cei 1.000 de elevi de la Săbăoani, 800 încă așteaptă să primească tablete. Educația e singura cale adevărată pentru a scăpa de sărăcie, singura cale de prosperitate a întregii comunități. Trebuie ca elevii să se poată întoarce în băncile de lemn ale școlilor, trebuie ca cei care le predau să fie ei înșiși bine pregătiți, iar familiile, susținute să-și țină copiii cât mai mult în școală. Iar unul din pariurile noastre politice este educația! 

3. Pentru familiile noastre plecate în țări străine, ieși la vot pe 6 decembrie!

Nu există om în Neamț care să nu aibă rude, prieteni, cunoștințe sau apropiați care au luat calea străinătății – dacă nu cumva au fost ei înșiși plecați și s-au întors când n-au mai putut. Familii întregi despărțite de multe granițe, părinți rămași să-și ducă bătrânețile departe de copii și nepoți, tinereți petrecute în locuri de care nu aparții.

Avem nevoie să ni se întoarcă tinerii și ei au nevoie să revină acasă, să aducă înapoi, în Neamț, ce-au învățat în alte părți. Bunăstarea e posibilă acasă, avem nevoie doar de politicieni care să înțeleagă asta! 

4. Pentru muncă cinstită, bine plătită, votează duminică.

Avem în Neamț pământuri mănoase și păduri dese, munți de o frumusețe incredibilă, lacuri și văi bogate. Neamțul poate fi leagănul pentru turismul respectuos cu natura și agricultura sustenabilă, cu produse sănătoase, energia regenerabilă și industriile nepoluante, care nu distrug, ale viitorului. Pentru asta, avem nevoie să fim reprezentați în Parlament și la guvernare de politicieni care înțeleg că economia există pentru oameni, pentru ca ei să se poată împlini profesional, iar cerul să fie limita pentru potențialul lor de a se dezvolta.

5. Și, mai ales, ieși la vot pentru autostradă în Moldova.

De 30 de ani, Moldova e altă țară. De la Bacău la Piatra Neamț, nici măcar calea ferată nu e electrificată.

16 km de centură ocolitoare s-au inaugurat cu mare fast zilele trecute la Bacău. 15 minute din cele 5 ore de la Piatra la București: cu atât ni s-a scurtat timpul departe de ai noștri, pierdut pe drumuri făcute acum zeci de ani. 

Autostrada nu e un moft, un vis nelalocul acestui secol, nu e un munte de asfalt turnat în vremuri când ar trebui să ne gândim mai mult la natură. Autostrada pentru Moldova e o arteră a vieții, de care Neamțul are nevoie ca să poată respira în ritmul adevărat al dezvoltării lui.

Nemțenii au nevoie de voci puternice care să vorbească în numele lor în Parlamentul României. Votează USRPLUS, poziția 5 pe buletinul de vot!

Acest articol este un advertorial

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.