Procurorii confirmă ceea ce inRoman.ro a scris în 2019: angajări cu dedicație în Spital

de | 17/03/2021 | Local, Justiție, Sănătate

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț vor ca o contabilă a Spitalului Roman să fie arestată preventiv, fiind bănuită de trafic de influență: în perioada 2019 – 2020 ar fi luat bani pentru ca să “aranjeze” concursuri de angajare în spital. 

Femeia urmează să afle azi de la judecătorii nemțeni dacă va fi arestată preventiv sau nu, după cum precizează Mesagerul de Neamț

Contabila Spitalului Roman a fost reținută pentru 24 de ore după ce marți, 16 martie, polițiști și procurori au descins la unitatea spitalicească și acasă la aceasta și au făcut percheziții. În plus, au mai percheziționat și două autoturisme care aparțin suspectei. 

inRoman.ro a scris chiar în 2019 despre ciudățeniile  privind concursurile de angajare de la Spitalul Roman. Unul din articole prezintă, sub protecția anonimatului, declarații ale unor persoane care au participat la concursuri de angajare în Spital.

Una dintre surse a vorbit atunci despre presupusele șpăgi de 500 – 1000 de euro. Cifrele sunt apropiate de ceea ce susțin acum procurorii: că un post ar fi “costat” între 1000 și 1500 de euro.

Articolele inRoman.ro cu privire la angajările din spital pot fi citite accesând linkurile de mai jos:

Cum se fac angajările în Spital. Candidați vs. conducere 

La Spital: candidat de 10 la scris, de 3 la oral

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.