Bugetare participativă: containere sub cheie pentru deșeurile colectate selectiv

de | 16/06/2021 | Local, Administrație

Campania de bugetare participativă ”Pentru Roman!” – ediția 2021 s-a încheiat, urmând ca reprezentanții administrației publice locale să implementeze proiectul care a obținut cel mai mare număr de voturi din partea romașcanilor. 

Cinci proiecte au fost depuse de cetățeni în cadrul ediției din acest an a bugetării participative, iar la procedura de vot au fost înregistrate 961 de opțiuni valide.

Proiectul care a întrunit cel mai mare număr de voturi și care va fi implementat de Primărie este ”Căsuțe pentru colectarea separată a deșeurilor municipale”, care a întrunit un număr de 461 de voturi valide. Proiectul  se înscrie în domeniul amenajare de spații publice. Acesta prevede amplasarea de 5-7 căsuțe cu minim 5 containere (hârtie și carton, sticlă, plastic și metal, deșeuri compostabile, deșeuri reziduale). Accesul la containere se va face cu o cartelă sau cheie pentru a descuraja furtul și distrugerea investiției.

Locurile unde sunt propuse a fi amplasate căsuțele sunt următoarele: Fundătura Păcii – zona Penny, Aleea Revoluției – zona de incidență cu casele individuale, Bulevardul Roman Mușat – Cinema Unirea, străzile: Tineretului – zona Judecătorie, Ștefan cel Mare – zona CEC Bank, ANL – Vasile Lupu, Ion Creangă – zona grădinița cu program prelungit nr. 1. Proiectul a fost propus de romașcana Lungu Cristina. Valoarea bugetului propus, pentru anul bugetar 2021, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectul selecţionat este de 200.000 lei, inclusiv TVA.

informare Primăria Roman

Celelalte proiecte propuse pentru bugetare participativă au fost: Art Garden (414 voturi), Reamenajare loc de joacă în zona cinematografului Unirea (37 de voturi), Platformă subterană pentru colectarea separată a deșeurilor (35 de voturi) și Rastele de biciclete ( 14 voturi).

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.