Epopeea podului de la Ion Creangă este departe de a se fi încheiat. După mai bine de zece ani de promisiuni că litigiul între instituții ale statului se va rezolva pentru ca acest obietiv să poată fi reabilitat înainte de a-l lua apa, noutatea acestui început de an este tot o promisiune.
De data aceasta, cel care afirmă că în curând situația se va încheia cu succes este președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț.
„Podul de la Ion Creangă va fi reabilitat. Acum găsim soluțiile să rezolvăm problema cu Regia Națională a Pădurilor, pentru că acolo avem o problemă de proprietate; dar cred că suntem pe ultima sută de metri să rezolvăm și problema aceasta și vom aloca sumele necesare să reabilităm și acest pod.”
Ionel Arsene, președinte CJ Neamț
Doar că astfel de „rezolvări” au mai fost promise și de alți președinți de CJ, prefecți și chiar miniștri. Un ministru care a stat pe podul de la Ion Creangă susținând termene deloc realiste (din punctul de vedere al presei, care are experiența demnitarilor ce spun multe) a fost Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor. S-a întâmplat în iulie 2018, ministrul Deneș promițând soluții.
Două luni mai târziu, în septembrie 2018, de la Ministerul Apelor și Pădurilor, înRoman.ro primea un răspuns referitor la acest obiectiv: documentația tehnică pentru scoaterea definitivă din fondul forestier (ce avea ca dată de finalizare septembrie 2018), urma a fi transmisă spre verificare și aprobare Direcției Silvice Neamț și Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, ca mai apoi să fie întocmite fișele de calcul.
În octombrie 2018 se vorbea despre un alt studiu de fezabilitate, dar acest studiu pare cel puțin o pierdere de bani dacă Regia Națională a Pădurilor nu acceptă soluții pentru suprafața de teren ce trebuie despădurită în vederea reabilitării podului și a consolidării malurilor.
0 Comentarii