Primăria vrea aviz și consultanță de la o persoană condamnată pentru fapte de corupție

de | 24/04/2018 | Administrație, Local

Primarul Lucian Micu consideră că o persoană care nu a dovedit că poate onora fără probleme un contract de asfaltare este un consultant potrivit a face parte din Comisia tehnică de amenajare a teritoriului şi urbanism.

Este vorba despre Mihai Haivas, patronul firmei Imrom SA. În noiembrie 2017, acesta a fost condamnat, de Curtea de Apel Bacău, la zece luni de închisoare cu suspendare pentru infracțiunea de uz de fals, într-un dosar instrumentat de DNA Bacău. La începutul  acestui an, primarul Lucian Micu a reziliat contractul multianual de întreținere străzi încheiat cu Imrom SA, motivând că nu a fost mulțumit de cum au decurs lucrările pe parcursul anului 2017.

Acum, același primar îl propune pe Mihai Haivas să fie parte din Comisia tehnică de amenajare a teritoriului şi urbanism. Această comisie este un organ consultativ cu atribuţii de avizare, expertizare tehnică şi consultanţă.

Ca principală atribuţie, comisia avizează, din punct de vedere tehnic, documentaţiile de amenajare a teritoriului şi urbanism (PUD, PUZ, PUG), precum şi studiile de fundamentare sau cercetările prealabile, emiţând avize care se vor supune deliberării şi aprobării Consiliului local. În componenţa acesteia se aflau specialişti în domeniul amenajării teritoriului şi al urbanismului, avizaţi de Registrul Urbaniştilor din România (RUR), din domeniul protecţiei mediului şi monumentelor, al dezvoltării economice a teritoriului, al echipării tehnice, în sociologie urbană şi demografie, amenajare peisagistică, etc. Experiența acestor ani a relevat faptul că este nevoie de mai mulți urbaniști specializați și chiar de membrii supleanți ai comisiei, pentru ca deciziile referitoare la proiectele analizate să fie competente, argumentate și cât mai obiective.

– expunerea de motive a proiectului de hotărâre inițiat de Lucian Micu

Componența comisiei, așa cum este propusă în proiect, este următoarea:

  • Roxana Iorga – viceprimarul municipiului Roman;
  • Gelu Tudorache – arhitect, membru RUR;
  • Dan Florea – arhitect, membru RUR;
  • Mihai Haivas – arhitect, membru RUR;
  • Andrei Ciubotaru – arhitect, membru RUR;
  • Ana-Maria Alexe – arhitect șef al municipiului;
  • Nicolae Bogoi-Mahu- Rusin –  inginer constructor;
  • Magdalena Huțanu – arhitect (membru supleant);
  • Andreea Cătălina Dănilă – arhitect (membru supleant);
  • Adrian Ciobanu – muzeograf (membru supleant).

Nu este pentru prima dată când reprezentanții administrației publice locale îl consideră pe Mihai Haivas potrivit pentru a face parte din această comisie. În iulie 2016, înRoman.ro a atras atenția asupra unui proiect de hotărâre similar. După articolul de presă de atunci, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi.

Cum arată Artera RomanEst (lucrare realizată de Imrom SA și inaugurată în mai 2016):

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.