Primăria introduce un nou sistem de plată pentru parcările de reședință

de | 01/08/2018 | Administrație, Local

Administrația locală vrea să introducă un nou sistem prin care romașcanii să plătească pentru parcările de reședință. Noua modalitate de taxare a parcărilor va intra în vigoare după ce reprezentanții Autorității de Management care s-a ocupat de proiectul european Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) va semna toate documentele pentru recepția finală de după perioada de monitorizare post-executare. Termenul a fost în luna iunie, dar reprezentanții Autorității de Management au cerut refacerea unor lucrări.

A fost comisia pentru recepția finală a lucrărilor, a avut câteva obiecțiuni și le-am remediat, e vorba de acel trotuar de la scuarul  de la hotel, care ne-a fost solicitat să-l reabilităm în totalitate și de câteva intervenții în Pietonalul Ștefan cel Mare, lucrări care s-au realizat. Am înaintat documentația pentru întocmirea raportului final și așteptăm semnarea rapotului final, la terminarea celor cinci ani de monitorizare.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Abia după ce se vor semna toate documentele, autoritățile locale vor avea voie să intervină așa cum vor considera de cuviință în această zonă.

După ce vom semna acest raport, vom intra cu o modificare în Consiliul Local pentru regulamentul de parcări. Pentru a introduce acest sistem de parcări de reședință în zona PIDU, dar care nu vor fi locuri individualizate, ci vom înmâna o serie de abonamente pentru parcare de reședință și vom indica și strada, zona în care vor putea să parcheze aceste mașini; și toate aceste parcări să fie transformate în parcări cu plată.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Această nouă reglementare ar urma săse aplice pe 30 de străzi din zona centru – Favorit, adică pe străzile care au fost cuprinse în PIDU.

Tot după ce PIDU va ieși din monitorizare, la intersecția bulevardului Roman Mușat cu strada Cuza-Vodă se dorește amenajarea unui sens giratoriu și, implicit, eliminarea semafoarelor.

 

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.