Cu ce proiecte a venit primarul de la Oradea: un nou Birou Unic și mai multe amenzi

de | 10/12/2018 | Administrație, Local

​Mai mulți reprezentanți ai Primăriei Roman au fost, săptămâna trecută, în vizită de lucru la Primăria Oradea. După vizita care a durat câteva zile, primarul Lucian Micu susține că sunt proiecte pe care le-a văzut acolo și despre care crede că le poate adapta pentru romașcani.

Am fost plăcut impresionat de sistemul creat la Biroul Unic din Oradea, este un sistem foarte modern, care a adus în incinta primăriei și câțiva furnizori de utilități. La Roman va fi mai greu de implementat partea cu furnizorii de utilități pentru că noi nu suntem municipiu reședință de județ, dar biroul unic va putea fi modernizat și adaptat. Deja am vorbit cu colegii mei pentru a identifica un spațiu generos în care să se poată desfășura activitatea, iar cetățenii să poată rezolva într-un singur loc toate problemele pe care le au în relația cu administrația locală.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Reprezentantul Primăriei municipiului Roman a precizat că interacțiunea cetățean-funcționar va fi monitorizată audio-video, atât pentru protecția celor care vor veni la Biroul Unic, cât și pentru protecția angajaților din Primărie. Edilul a mai spus că tariful pentru parcare în zona centrală a municipiului din Bihor pornește de la o jumătate de oră acordată gratuit șoferilor pentru a-și rezolva probleme urgente la sediile instituțiilor și, ulterior, tariful crește progresiv, ajungând la aproximativ 3 euro/2 ore de staționare. 

Un alt aspect pe care spun reprezentanții administrației locale din Roman că îl vor implementat: o acțiune mai fermă a poliției locale, care să amendeze toate faptele antisociale dar, dacă va fi cazul, și asociațiile de proprietari. Spre exemplu, dacă acestea nu vor avea grijă să facă curățenie în zona lor de intervenție (în jurul blocurilor și pe spațiile verzi). 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.